Enkel kycklingsallad
Så här söndagen till ära ville jag ha något lätt och enkelt att tillreda och äta, så det fick bli kycklingsallad. Och Gud så gott det var!
Här kommer receptet:
Här kommer receptet:
Ca 450g omarinerade kycklingfiléer
1 knippe kruksallad
1 halv röd paprika
2 små tomater
1/5 avokado
1 liten rödlök
Ca 5-10cm gurka
Fetaosttärningar i olja (enligt eget tycke och smak)
1färsk chilifrukt
Balsamvinäger
Chilipulver
Pepparmix
Paprikapulver
2 msk sambal oelek
Matolja för stekning
Tärna paprikan, gurkan, avokadon och tomaterna i lämpliga bitar. Klyv rödlöken på hälften och skiva halvorna. Riv salladen i lämpliga bitar (skär inte med kniv, då salladen tenderar snabbt bli mörk då). Blanda ovanstående ingredienser och fetaosten i en skål. Häll en skvätt matolja i stekpanna. Tärna kycklingfiléerna i ca 1-2cm bitar. Klyv chilifrukten och ta ut kärnhuset. Skär chilin i småbitar och fräs den försiktigt i pannan. Tillsätt kycklingbitarna. Krydda enligt smak med ovannämnda kryddor. Låt kycklingen svalna ett tag innan du lägger den med i salladen. Häll upp i lämplig serveringsskål och garnera med balsamvinäger. Servera gärna med t.ex. örtbatong. Enjoy!