Enkel kycklingsallad
Idag ordnades det ett Tupperware-party hemma hos mig och jag ville då bjuda på något enkelt men gott, och då blev det en kycklingsallad med bulgur..
Följande ingredienser hade jag i salladen, mängder får man lägga enligt eget tycke, smak och behov, men jag skriver nu upp ungefär hur mycket jag hade i min sallad:
Ca 450g omarinerade kycklingfiléer
3dl bulgur
En rejäl näve machesallad (även känt som babyspenat)
1 stor tomat
1 paprika
5cm purjolök
200g fetaost
Paprikapulver
Chilipulver
2msk sambal oelek
Matolja
Machesalladen sköljde jag och fördelade i mindre bitar. Därefter skar jag upp grönsakerna i mindre bitar och tärnade fetaosten. Bulguren kokade jag enligt anvisningarna på förpackningen och tillade i salladen efter att den svalnat. Kycklingfiléerna tärnade jag och stekte i en skvätt matolja. Då kycklingen börjat få färg kryddade jag den med lite paprika- och chilipulver. Då kycklingen var nästan färdig smaksatte jag den ännu med ett par matskedar sambal oelek. När kycklingen sedan svalnat var det bara att tillägga den i salladen och röra om ordentligt. Salladen serverade jag med karelska coctailpiroger samt äggsmör, men man kan lika bra servera med batong eller varför inte knäckebröd? :)