Marianne-cheesecake :)
Det var länge sedan jag la upp ett nytt recept här, så tyckte det var dags nu. Fyllde år tidigare i veckan, och då passade jag på att röra ihop en cheesecake med Marianne-kross toppad med färska frukter och bär.
Ingredienser:
Ingredienser:
200g digestivekex
75g margarin
200g Philadelphiaost (naturell)
200g naturell kvarg
2dl vispgrädde
120g Mariannekross
1dl socker
3tsk vaniljsocker
0,5dl citronsaft
4 gelatinblad
färska bär och frukter enligt smak
Börja med att mosa digestivekexen och smälta margarinet. Blanda sedan ihop de två, och tryck ut i en kakform med löstagbar kant (jag brukar ofta klä kakformen med ett bakplåtspapper i bottnet, underlättar diskandet efter att kakan blivit uppäten) och ställ den sedan i kylen medan du gör fyllningen. Rör ihop kvargen, osten, sockret och Marianne-krossen. Lägg gelatinbladen i blöt, enligt instruktionerna på påsen. Vispa sedan ihop grädden. Värm upp citronssaften till kokpunkten och smält gelatinbladet i vätskan, låt det sedan svalna något innan du rör ner det i kvargröran. Rör till sist, försiktigt, ner grädden i kvargröran. Bred ut röran över kexbottnet och ställ i kylen några timmar. Dekorera med färska bär och frukter innan servering.
Hoppas det smakar, det gjorde det för oss! :)