Tösen - vilsen i vardagen

En blogg som handlar om min vardag, om de tankar och idéer jag har om omvärlden som jag kanske inte alltid kan, eller vill yttra högt.

Snart dags för 80s New Years partyt :D

Publicerad 2013-12-31 06:12:39 i Vinter,

Har ännu en del att fixa för kvällens fest: kycklingpastasalladen, tzazikin, hamburgerbröden och grönsalladen. Och så förstås mig själv ;) Ska se om jag lyckas lägga upp en bild på min outfit lite senare idag.

Det som jag lyckats göra hittills. Dekorera festsalen, fixat pulledpork-köttet samt förberett citroncheesecaken.

Men innan jag kan fixa det sista så måste jag tyvärr på jobb. Tur så har jag så mycket övertid att ta ut att jag bara behöver jobba halvdag, annars skulle jag nog inte lyckas få något gjort idag!

Så länge dagen inte blir för hektisk så ska jag försöka lägga upp lite bilder senare :)

Förbereder inför nyårspartyt ;)

Publicerad 2013-12-29 12:17:05 i Vinter,

Sitter som bäst och klipper dekorationer till mitt 80-tals nyårsparty.. Börjar redan bli taggad! Ha sökt recept på goda hamburgerbröd, och tror mig nu ha hittat ett som inte blir för svårt eller dyrt att laga. Ska göra en provsatts senare idag och se hur det blir. Lägger in receptet här om det blir till något.

Till dekoration för partyt har jag valt att klippa ut lite Pacman-figurer i papper. Här är ett smakprov: 

 

Vad tycks? :) nej nu ska jag fortsätta så jag får dem klara nåt tag :)

Laddat och klart inför jul :)

Publicerad 2013-12-23 18:05:41 i Vinter,

Nu är såväl julskinkan som den rökta kalkonen i kylskåpet, och alla klappar ligger under granen :) ska ännu steka lite köttbullar sedan är allt klappat och klart för idag. Det som blir kvar till imorgon är att baka maltlimpor och julstjärnor. Sedan ska ännu lådorna och resten av maten värmas. Och förstås ska det kokas julrött på morgonen ;)

Tror stressen har varit mer knäckande för min sambo som ligger så sött och sussar bredvid mig här på soffan ;)

Ser så fram emot morgondagen. Att vara med familjen, äta god mat och sist men absolut inte minst: julklapparna! Tycker det är härligt att kolla in minerna när mina familjemedlemmar öppnar sina julklappar. Hoppas så att jag lyckas glädja dem :)

Kommer knappast att blogga så mycket under juldagarna, så önskar er alla redan nu:

GOD JUL!


Så gott som färdigshoppat inför julen!

Publicerad 2013-12-21 16:52:51 i Vinter,

Har endast en liten gåva till som jag skulle vilja få köpt, utöver det så har jag alla julklappar färdighandlade :) har även det mesta inhandlat inför julmiddagen och julhelgen överlag. Nu om jag bara kunde bli kvitt min huvudvärk så skulle jag på riktigt kunna börja njuta av julledigheten :) men lite burana ska väl lösa det problemet! :)

En dag kvar..

Publicerad 2013-12-20 06:29:15 i Vinter,

Nu gäller det att orka en dag till, sen är det äntligen dags för en vecka ledigt! Ska bli sååå skönt! Speciellt med allt som är på gång på jobbet.. Och så förstås det här med att försöka bli gravid. Fast kan ju kanske inte kalla den biten för stressande. Där handlar det ju mer om väntande ;)

Har snart alla julklappar under kontroll. Behöver något smått till min "svägerska" , till mina bröder och min pappa. Oj, shit, nu när jag skrev ut det här så blev jag plötsligt lite mer stressad, haha! Nej jag tror nog allt är under kontroll, om inte så går nog inte världen under.. Den enda gåvan jag ännu verkligen måste skaffa är min storebrors, för till honom har jag ingenting ännu..

Några förslag? :)

I väntan på ett samtal..

Publicerad 2013-12-16 05:57:51 i Graviditet,

Idag ska läkaren ringa till mig gällande mina labbsvar. Störande nog har jag inte fått någon specifik telefontid, så får ha telefonen på mig hela tiden. Har pappersdag idag, så det är inga problem, men undrar hur mycket jag kommer att kunna koncentrera mig innan jag fått svaren ;)

106 dagar..

Publicerad 2013-12-15 11:10:38 i Graviditet,

Sedan kom mensen tillbaka! Så igår, precis innan jag skulle åka iväg på shopping så märkte jag att jag fått mens igen. Kändes konstigt, har inte haft mens på över tre månader.. Härligt att veta att ens kropp fungerar ännu :)

Ska nu försöka följa med basala kroppstemperaturen igen, se om jag kan identifiera någon förändring som kunde tänkas tyda på ägglossning. Hur fantastiskt skulle det vara om jag skulle lyckas bli gravid under juletider? ;)

Julshopping imorgon

Publicerad 2013-12-13 17:51:50 i Vinter,

Imorgon ska jag åka iväg till min studiestad för att julshoppa! Och har absolut ingen aning vad jag ska köpa. Och kommer dessutom att bli ganska svårt att shoppa då så gott som alla de som jag ska köpa en gåva till är med på shoppingturen ;)
 
Någon som har förslag på vad jag kan köpa till min äldre bror och hans sambo? Jag känner inte tills deras klädstorlekar, och det får inte vara något stort, då deras bil kommer att vara full som det är redan inför hemresan..
 
Sitter och funderar över nyårsfesten.. är så orolig över att folk inte ska dyka upp! Min sambos vänner har så svårt att meddela om de kommer eller inte. Skulle såå behöva få folk lite aktiverade, men när det ska vara så svårt..

Fredag den 13e..

Publicerad 2013-12-13 06:20:30 i Allmänt,

Folk brukar prata om fredag den 13e som en otursdag, men hittills har jag nästan upplevt det som tvärtom! Det har oftast hänt något positivt åt mig dessa dagar, men vi får väl se..

Var lite orolig att idag kanske ändå skulle vara en otursdag då jag vaknade och märkte att strömmen var borta och bilen i garaget. Jag hade nämligen ingen aning om var nyckeln var för att kunna låsa upp den manuellt.. Ringde dock mitt gulle som berättade var nyckeln var, MEN kunde inte få upp låset ändå! Tänkte precis ge upp hoppet när strömmen kom tillbaka ;) så då passade jag på att fort som f-n knäppa in koden och köra ut bilen ur garaget!

Så än har inte dagen gått åt pipan ;) men dagen har ju bara börjat, hehe..

Så gott som frisk :)

Publicerad 2013-12-12 06:19:02 i Allmänt,

Jeee, äntligen har jag fått tillbaka min egen röst.. Har ännu lite snuva kvar, men i övrigt så är jag nu frisk. Tror det var gårdagens träning som gjorde susen. Var riktigt kul med lite zumba igår :)

Idag är det jobb, och sen städning på agendan.. Vardagsrummet ser nämligen ut som ett bombnedslag efter mitt julkortspysslande ;) 

Lite julpyssel på agendan :)

Publicerad 2013-12-10 21:23:22 i Allmänt,

Idag har det varit julpyssel på agendan, och det har varit riktigt kul! Skulle egentligen ha gått på yoga idag, men valde att skippa den i och med att jag ännu är något förkyld.

Jag har under flera års tid tänkt att jag skulle laga egna julkort, men det har aldrig blivit av. Men nu tog jag mig i kragen och lagade några. Här ett exempel på några kort jag lagade:


Och i år ville jag även prova på att laga ett pepparkakshus. Eller får väl snarare kalla det att dekorera ett pepparkakshus, eftersom det var färdiga delar som jag bara skulle sätta ihop och dekorera. Här var lite grejer som jag använde för pepparkakshuset:


Såhär såg det ut påvägen mot slutresultatet:


Och här har vi då det färdiga pepparkakshuset:


Ännu skulle det behövas lite tomtar, nissar och andra dekorationer. Får se om jag lyckas skaffa dem ännu till denna jul ;)

Smaskens med köttgryta

Publicerad 2013-12-09 19:14:44 i Recept,

Såhär när det börjar vara kallt om kvällarna, och dagarna, så tycker jag det är gott med lite varm husmanskost. Så i lördags valde jag att göra en köttgryta. Det räckte till ca 5 portioner och tog ca 3 timmar att laga. Kan kännas som lite länge, men köttet blir sååå mört och gott. Receptet är utvecklat efter ett recept jag någon gång i tiderna hittat på matklubben.se's sidor. 



Ingredienser:
Ca 500g nötkött i grytbitar (jag valde nöt stek)
2 gula lökar i rejäla skivor
1 stor morot i ca ca tjocka skivor
1brk créme fraiche (150g)
Brun maizena
1msk stark senap
4-5 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2-3 vitlöksklyftor i lövtunna skivor
1,5msk kalvfond eller en tärning köttbuljong
(2msk barbequeolja eller annan olja med rökt smak)
Smör och matolja till stekning
Peppar
Vatten

Gör såhär:
Bryn köttet i en het panna med smör och matolja. Krydda köttet med peppar. Stek på hög värme så att köttet får ordentligt med färg. Lägg över köttet i en gryta, vispa ur stekpannan med lite vatten så att du får med all den goda smaken från köttsaften. Täck köttet, koka upp och skumma av. Tillsätt kryddpepparkornen, kalvfonden, lagerbladen, löken, vitlöken, samt senapen (och om så önskas barbequeoljan). Låt koka lugnt i 2 timmar. Tillsätt därefter morötterna och låt koka ytterligare en halv timme. Lägg i créme fraîchen och red med brun maizena när det kokat upp igen. Servera med kokt potatis, svartvinbärsgele, rödbetor och inlagd gurka.

Om du tycker nötkött blir lite för torrt kan man välja att ersätta en del av nötköttet med griskött, ex. grisytterfilé.

Dags för jobb igen..

Publicerad 2013-12-09 05:58:54 i Allmänt,

Surprise, surprise! Så fort måndagen närmade sig så började även min flunsa lätta.. Än är den inte helt borta, men känner att jag nu börjar känna mig i skick igen. Ikväll ska jag se om jag lyckas få ihop ett pepparkakshus :)

Det är visserligen ett "färdigt" pepparkakshus, men tycker det är lite kul i alla fall  att få dekorera det :)

Uppdatering..

Publicerad 2013-12-07 15:51:28 i Graviditet,

Märkte idag att det är 100 dagar sedan min senaste mens började.. Och räknade ut att det kommer att ha gått över 140 dagar sedan min senaste mens innan jag slipper till nästa undersökning, dvs om den nu inte mirakulöst skulle råka skulle dyka upp innan dess.

Nu ska jag ta och laga lite köttgryta så min sambo får lite mat i sig när han kommer hem :)

Helgen till ära..

Publicerad 2013-12-07 11:58:05 i Allmänt,

..som en typisk kommunalarbetare så har jag lyckats bli sjuk till helgen. Igår kände jag mig trött och sliten, men trodde det berodde på festandet och allt gråtande under natten innan. Istället visar det sig att jag dragit på mig en rejäl förkylning med stegring och allt. 


Jag som hade så stora förhoppningar på den här helgen. Hade tänkt att jag skulle få allt möjligt uträttat den här helgen, men nu ser det nog ut som om största delen av helgen kommer att gå åt till att ligga på soffan och dricka varma drycker. Tur så är det en rätt mysig sysselsättning det också ;)

Ett känsloladdat samtal

Publicerad 2013-12-07 11:49:17 i Kärlek,

På torsdagen var jag på fest. Festen i sig var jättelyckad, men efteråt hamnade jag och min sambo i ett rejält gräl. Han var förbannad eftersom han upplevde att en av våra kompisars pojkvänner stötte på mig och att jag inte gjorde några som helst försök att avstyra det hela. Jag försökte förklara för honom att det inte alls var så, att om killen lade in stötar på mig så var det verkligen inte något jag lagt märke till!

Och det är sant. Killen och jag har alltid skämtsamt flörtat och munhuggits med varann, men det har aldrig varit min mening att det ska leda någon vart. Jag är trots allt upptagen, och det är dessutom en av mina bästa vänners kille! Antar att jag aldrig tänkt på hur det kan se ut utifrån.. Men det ska bli ändring på det nu! Jag är inte beredd att förlora min sambo, eller min vän för den delen, för en obetydlig flört.

Något positivt kom det ändå ut av det hela. Jag och min sambo lyckades, efter skrik och gråt, reda ut det hela och faktiskt ha ett ärligt samtal till sist. Och för första gången på flera år sade vi högt de orden, som vi tydligen har så svårt att säga till varandra i andra fall. Jag sade hur mycket jag älskar honom, och han uttryckte sina känslor för mig.

Kallelsen har kommit

Publicerad 2013-12-06 10:22:08 i Graviditet,

Igår kom kallelsen till kvinnopolikliniken. Så nu har jag tid dit 29 januari kl 10. Det känns nog som väldigt långt borta.. Nästan två månader. Men jag får väl vara glad att kallelsen kommit i alla fall :) 

Fick en hel del blanketter att fylla i också. De flesta var på finska, trots att det står i mina papper att jag är svenskspråkig. Det gör egentligen ingenting då jag är tvåspråkig, men av princip tycker jag nog att de kunde se till att det finns svenska blanketter för svenskspråkiga klienter.

Vi fick två blanketter dit vi ska fylla i förhandsuppgifter, en för mig och en för min sambo, där vi ska fylla i allmänna uppgifter om oss. Ifall vi röker, tar droger och dylikt. Utöver dessa fick jag ännu två blanketter at fylla i. En intervjublankett, med uppgifter om bl.a. min menstruation, samt en blankett med uppgifter om eventuell medicinering. 

Så att sånt får jag sitta och fylla i just nu.

Lättlagad bärkaka!

Publicerad 2013-12-03 22:26:33 i Recept,

Den här kakan är perfekt då man har ont om tid och har gäster på kommande, för den tar mindre än en timme att tillreda. De flesta av ingredienserna är dessutom sådana som man för det mesta har hemma. Allt du behöver är ägg, socker, mjöl, margarin och frysta bär.  Särskilt mycket disk blir det heller inte då man ska tillreda den här kakan, så vad är nu bättre än det? ;) vad du behöver är alltså ett decilitermått, en bunke, en slev, en kakform (inte så stor, kanske 24cm i diameter) och en liten pyts som tål att värmas i micron. Om du inte använder en kakform av silikon kan du behöva smörja och bröa formen.



Receptet:
3 ägg
Ca 1,5dl socker
Ca 2dl vetemjöl
Ca 25g margarin
En handfull bär (ex. svarta och röda vinbär)
(Florsocker)

Gör såhär:
Sätt på ugnen på ca 175 grader. Rör ihop ägg och socker i en bunke med sleven. Tillsätt mjölet efter hand medan du rör om. Smält margarinet i en pyts i micron. Låt svalna en stund och veva stegvis ner det i smeten. Häll upp i en ugnsfast kakform, som du smort och bröat (dvs mod en inte är av silikon). Sprid ut de ännu frysta bären över smeten. Grädda på mittenplacering i ca 35-45 minuter. Ta ut kakan då den fått en gyllenbrun färg. Då kakan svalnat kan du om du vill sila över lite florsocker så ser den festligare ut.





Kvällens middag..

Publicerad 2013-12-02 18:21:36 i Recept,

I brist på kreativitet så fick det idag bli makaronilåda till middag, med ett litet inslag av texmex.


Recept för den som behöver;
Ca 300g makaroner
Ca 400g nötmaletkött
Grillkrydda
Ca 30g mexikansk salsa (eller tomatpuré kryddad med chili)
1 rödlök
Majs (enligt tycke och smak)
1 ägg
2dl matgrädde
Riven ost (enligt tycke och smak)

Koka makaronerna enligt anvisningarna på påsen/förpackningen. Bryn köttet och krydda det med grillkrydda. Hacka löken och fräs den med köttet. Tillsätt salsan och majsen. Smörj, vid behov, ugnsformen (själv använder jag en Tupperware-ugnsform, som inte behöver smörjas). Häll i hälften av makaronerna. Häll över köttet och sedan resten av makaronerna. Vispa ihop ägget och matgrädden, och häll det sedan över makaronerna och köttet. Lägg till sist önskad mängd riven ost överst. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter på 200 grader.

En liten raring på besök <3

Publicerad 2013-12-01 08:19:35 i Familj,

Har min lilla brorson på besök, och han är så söt och god. Blir bara mer och mer babysjuk. Och igår var det så härligt att se hur kärleksfullt min sambo satt och lekte med min brorson. Han kommer att bli en fantastisk pappa någon dag! :)

Här ska ni få se en liten glimt av min brorson:

Min lilla sötnos :)

Om

Min profilbild

Tösen

Jag är en tjej som passerat 25 års ålder (nyligen dock!) och som nu valt att sluta räkna åren. Jag älskar äventyr och försöker ofta vara spontan, inom rimliga gränser. Till mina hobbyn hör matlagning, bakning, fotografering samt träning. Jag grubblar mycket kring min vardag, vad som hänt och vad som kommer att hända, och vill gärna dela mina tankar anonymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela