Tösen - vilsen i vardagen

En blogg som handlar om min vardag, om de tankar och idéer jag har om omvärlden som jag kanske inte alltid kan, eller vill yttra högt.

Väntar med spänning..

Publicerad 2013-09-30 18:01:07 i Allmänt,

Nu gäller det att vänta igen.. Hatar att vänta! Har alltid varit otålmodig när det gäller att vänta, är väl helt enkelt ytterst nyfiken till min natur! Men nu finns det ingen som jag kan lirka resultatet ur, utan får snällt vänta tills kroppen är redo att säga till om jag är gravid eller inte. Har haft några av de typiska symptomen som listas upp som tecken på graviditet, men det kan lika gärna vara inbillning!
 
Kändes skönt att vara och träna igen! Idag tog jag ett pass på gymmet, tränade ben och mage. Undrar hur det går med tränandet efter att man blivit gravid. Jag vill försöka hålla mig i så bra skick som möjligt, men vet att man måste vara försiktig. Har hört att de sneda maskmusklerna inte bör trnas efter första trimestern, men vet inte om detta stämmer?
 
Just nu sitter jag och väntar på lite annat också. Väntar med spänning för att se om min sambo bytt bil eller inte. Vi skulle egentligen inte ha råd, men den andra riskerar gå sönder när som helst, och gör den det så blir det rejält dyrt, och det har vi ju inte heller råd med! Så nu är det bara att vänta igen.. Hatar att vänta! ;)

Sommaren undanstädad, dags för höstmys!

Publicerad 2013-09-28 15:42:51 i Graviditet, Höst,

Nu har vi städat undan terassmöblemanget och paviljongen, samt tagit upp blomlökarna och satt dem i garaget. Sommaren är med andra ord officiellt undanplockad. Längtar redan till nästa sommar, men ska försöka njuta av den här hösten!
 
Idag var jag på höstmarknad med mina vänner och deras son, samt hans farmor. Det är så härligt att se mina vänner med sin pojke. Får mig så barnsjuk. Hoppas innerligt att jag skulle lyckas bli gravid nu. Min basaltemperatur tyder på att jag haft ägglossning, men har inte följt med tillräckligt länge för att vara säker.. Tiden får helt enkelt utvisa.
 
Nu ska jag ta och värma upp lite kycklingpaj och njuta av denna höstlördag!

Äntligen har jag min älsklingsBIL hemma :)

Publicerad 2013-09-27 19:53:58 i Allmänt,

Min sambo har fått tillbaka sin bil från service vilket betyder att jag äntligen fått tillbaka MIN! Snacka om skönt :) Nu har jag precis ätit lite hemlagad kycklingpaj med sallad och tzatziki, gott gott :)
Känns som att man är värd det nu då man slitit 1,5h på gymmet idag! Ser redan fram emot nästa pass! Till på köpet så kom ett klädpaket som jag beställt. Tyvärr passade inte rocken mig, men underkläderna satt fint. Hoppas sambon tycker det också ;) får uppdatera gällande det i ett annat skede..hehe!

Ha en härlig fredag!

Booty call :)

Publicerad 2013-09-26 21:06:16 i Graviditet, Sex,

Fördelen med att försöka bli gravid är att man har rätt att åberopa Booty call då det är dags för ägglossning ;)
I onsdags trodde jag att det var ägglossning på gångs, så skickade sms till min honey. Trodde verkligen inte att han skulle bli ivrig och vilja köra över 100km efter en lång arbetsdag, men det var inga problem..;) vilket verkligen tände till det för mig :P
 
Men det är nog knepigt det här med ägglossing. Tycker testerna inte ger tillräckligt klara resultat, och har inte kommit så långt med min kartläggning av kroppstemperaturen. Dessutom så är jag en sådan som inte sover så bra om nätterna, och för att temperaturen ska kunna mätas så noggrant som möjligt så borde man ha sovit minst 3-5h (olika sidor säger olika antal timmar) i sträck, och så ska man helst mäta kroppstemperaturen ungefär samma tid varje gång.. Skulle jag bara lyckas få klarhet åtminstone en gång, så att jag vet att jag faktiskt kan få ägglossning, så skulle det kännas mindre stressande..
 
Nå det är bara att fortsätta försöka.

Fotograferingskurs -bländare och redigering av färger och kontrast/ljusstyrka

Publicerad 2013-09-24 21:14:00 i Fotografering, Höst,

Senaste hemuppgiften var att ta 25 bilder som hör ihop på något vis. Bilderna skulle fotograferas med bländaren iställd på antingen F3.5, F8.0 eller F22.0. Vi skulle ta olika typer av bilder, närbilder och landskapsbilder. Därefter skulle vi välja 10 bilder som vi skulle redigera i Gimp. Jag valde att fotografera naturen nära mitt hem, både på gården och utanför. Det var riktigt mysigt att gå och fotografera i det ljuvliga höstvädret!
 
Tänkte flippa då endast mina bilder från förra veckan fanns synliga då jag skulle överföra dem till datorn. Vet inte riktigt vad det var som krånglade, men med lite hjälp från kursledaren så lyckades vi få dem över till datorn. När jag äntligen fick dem överflyttade var det dags att justera färger, kontraster och ljusstyrka. Här nedan kan ni se några exempel på före och efter bilder.
 
Före redigering:
 
Efter redigering:
 
Före redigering:
 
Efter redigering:
 
Före redigering:
 
Efter redigering:
 
 
Skillanderna är inte stora, men vad jag försökt göra är att skapa lite värme och högre kontraster i bilderna. Förhoppningsvis förmedlas detta :) Ser redan fram emot nästa lektion då vi ska lära oss mera om slutartid.
 
Njut av hösten, den är kort, men ack så fin!

Dagen efter..

Publicerad 2013-09-22 19:47:15 i Höst, Kärlek,

Uhhuh! Varför lär man sig aldrig det här med alkohol? Att dricka med måtta.. Tyckte att jag inte blev så full igår, men då jag loggade in på bloggen fick jag bekräftat att jag antagligen var svinfull. Detta hittade jag nämligen på boggen:
 
"Nu är knappa bästa tiden at skriva, men det finns ju aldrig en perfekt tid.. Älskar min sambo.. så varför försker jag söka bekräftelse annanstans?! Jag vet att jag önskar att han uttrycke sina händer som, men samtidigt har jag lärt mig att det här är en sak som j ainte kan påverka och sär jag måste inse att vad barneb nu behöber är någin skags . senas som jag nöjde mig med detta så kysste jag en annan man, och det är inte vad jag villl"
 
Ren skär poesi, eller vad tycker ni? Inte särskilt ammanhängande.. Tydligen väckte gårdagen gamla minnen, från när jag en gång i tiden lät mig charmas av en annan man. Jag ångrar det hela bittert, men är otroligt tacksam över att vi kunde reda upp det med min sambo. Älskar honom så.. Och jag vet att han älskar mig med, önskar bara att han uttryckte det oftare. Jag vet inte varför jag känner mig så osäker på mig själv, men jag jobbar på det..

TAGGAD :)

Publicerad 2013-09-21 13:56:03 i Allmänt,

Åååh, ser så fram emot den här dagen. Min sambo är bortrest på jobb hela helgen och idag blir det bastu- och tjejkväll med några underbara vänner! Har varit igång sedan lite över 8 idag. Och har hunnit med massor. Städat, tränat, besökt vänner, förberett middagen! Om man ändå alltid kunde känna sig såhär på topp! Och vara så här effektiv :D
 
Hoppas ni alla har en underbar lördagkväll, det tänker jag ha! <3

En kväll för mig själv..

Publicerad 2013-09-20 16:35:25 i Graviditet, Höst,

TGIF! Vilken vecka alltså! Vi har inte ännu heller hört hur det blir med min sambos bil. De hade så fullt på verkstaden, så de visste inte om de skulle hinna ta en titt på den idag eller ens imorgon! Tur så ordnade det sig så att jag fick låna mammas bil, så min sambo kunde ta min till jobbet.
 
Men nu är det alltså fredag och jag har hela kvällen för mig själv, ska faktiskt bli riktigt skönt. Bara slappa och ta det lugnt. Eventuellt slå på bastun och ta mig ett bad. Sedan ska jag krypa upp i soffan och läsa lite Fifty Shades Darker :)
 
Läste igår om Temperaturmetoden och hur man med hjälp av den kan avgöra när man har ägglossning. Kan inte förstå att jag missat det här. Visste nog att man kan följa med kroppstemperaturen för att försöka se när man har ägglossning, men hade alltså missat att man måste mäta temperaturen innan man stiger upp och rör på sig. Underlättar ju nog en hel del om metoden verkligen fungerar, för är trött på (dyra) ägglossningstest, som jag tycker att ändå inte visar något. Så nu är det bara att börja mäta tempen varje morgon före man stiger upp, så får vi se om man skulle lyckas pricka in ägglossningen. Hoppas så att jag snart skulle lyckas bli gravid..

Hata bilar!

Publicerad 2013-09-19 18:36:22 i Allmänt,

Oj suck ändå med bilar! Man hinner bara få ena, eller en del, fixad, så går nästa sönder. Min sambos avgasrör föll av i måndags. Han var och köpte nytt och fick bilen i ordning samma dag, men vad händer sen? Jo idag när han skulle hem från stan så startar inte biljäveln. Är antagligen bilbatteriet eller generatorn som gått, igen. Var inte länge sedan han bytte båda två. Det är helt enkelt inte meningen att man ska lyckas bli över med några pengar, inte en endaste månad. Så nu ska jag klä på mig igen och köra efter min sambo. Undrar hur vi ska lösa det här när vi båda behöver bil imorgon.. grr. 

Helgen närmar sig..:)

Publicerad 2013-09-19 05:52:44 i Höst,

Torsdag. Kommer att bli en lite ovanlig torsdag då min sambo kommer hem. Det är marknad i stan, och han har som tradition att alltid gå på den. Och i och med att han kommer att jobba över helgen, så har han valt att komma hem idag, så vi kan gå på marknaden tillsammans. Ska bli mysigt, trots höstrusket.
 
Det hela innebär även att jag kommer att vara på egen hand hela helgen. Till lördagen har jag planerat tjejkväll med bastu och middag, men vad fredagen kommer att innebära vet jag inte ännu. Jag funderar på att kontakta min vän och se om vi skulle ta en höstpromenad med våra systemkameror, därefter lite tjejsnack och film, eller om jag skulle borde ta en kväll för mig själv. Svåra beslut att ta Hdehär ;)

Hösten är här!

Publicerad 2013-09-18 18:05:33 i Fotografering, Höst, Träning,

Nu är det då alltså officiellt, hösten är här, och den är här för att stanna en god stund. Tillika är det skönt. Mysigt med värmeljus, polotröjor och eld i brasan. Gillar t.o.m. regnet, och åskvädret, så länge jag själv får krypa upp i soffan och läsa en bra bok framför brasan.
 
Men hösten innebär inte bara mys för min del. Känner att jag nu kommit igång med min träning igen, och det känns otroligt bra, speciellt som jag redan nu kan se resultat! Idag morse då jag steg på vågen visade den för första gången under 57kg! Visserligen var det 56,9kg, men det är iaf under 57kg! Nu tycker säkert många av er att 57kg inte är något alls, men jag känner att jag ännu har ett par kg att ta bort. Eller, är egentligen inte så brydd om att ta bort några kg som att få en fastare, starkare kropp! Är trött på ont i ryggen och axlarna, dålig hållning samt slapp mage och slappa armar. Utöver resultat på vågen så har jag även sett resultat på andra sätt. I yogan känner jag att jag blivit vigare, och jag klarar mer på träningspassen än vad jag trodde att jag skulle göra efter sommarpausen.
 
Igår var det dags för fotograferingskursen igen. Eftersom jag går i den senare gruppen fick som uppgift att gå inomhus och fotografera. Stället vi var på var något tråkigt, och det var svårt att hitta motiv att fotografera, men samtidigt utgjorde det en rolig utmaning. Vi fick som uppgift att fotografera 4 bilder med bländaren inställd på F3.5, 4 bilder med F8 och 4 bilder med F22. Därefter fick vi prova på att redigera färger i Gimp 2.6.11. Kan ju inte precis säga att jag är särskilt imponerad av det programmet. Hade vi varit på den ursprungligen planerade platsen för kursen skulle vi ha haft tillgång till Photoshop, men nu gick det tyvärr såhär. Nå, man får göra det bästa av det hela! Vår nästa uppgift är att ta 25 bilder som hör ihop. Bländaren ska vara inställd enligt ovanstående och bildrna ska varieras från att vara närbilder till landskapsbilder. Har inte riktigt kommit på än vad jag ska fotografera. Men har ni idéer så är det fritt fram att kommentera.
 
Nu är det dags för en dusch, sen ska det bli lite Fifty Shades Darker ;)

Vänner ger livet mening, om och om igen..

Publicerad 2013-09-16 21:10:48 i Allmänt, stress,

Älskar mina vänner. Varenda en av dem, med sina små konstigheter och finesser. Dom har alla en egen plats i mitt hjärta, och kan få mig på så gott humör, även då man känner sig som sämst..
Trots att jag aldrig gillar att höra att mina vänner mår dåligt, så känner jag en viss trötst i att det inte är bara jag som stundvis känner det som om allt håller på att brista. För på senaste känns det som om jag skulle ha något som kanske kunde beskrivas som ångestattacker. Det ömsom känns som jag skulle vilja krypa ihop till en boll och gråta, ömsom som om jag skulle vilja packa ihop mina saker och typ fly landet eller något.
Men nu känns det som att jag återfått kontakten till vissa av mina vänner, och att vi kanske tillsammans kan stöda varandra genom stunder som känns svåra.
Ta vara på era vänner, de är guld värda!

Och så var det måndag igen..

Publicerad 2013-09-16 06:38:54 i Allmänt, måndag,

Har under helgen plockat in en del av årets tomatskörd, såg riktigt somrigt och härligt ut :)
Men nästa år så är det nog växthus som gäller, så att man skulle få tomaterna mogna utomhus. Nu plockade jag in alla kvistar där åtminstone någon tomat börjat mogna. Så många är ännu gröna. Men det blev ju en fin bild iaf när dom var av varierande färg!
 
 

Snart färdig! -för stunden..

Publicerad 2013-09-15 18:14:45 i Allmänt,

Nu är det bara två små detaljer kvar inomhus, sen är allt klart i huset! För stunden då alltså.. i något skede vill man säkert byta tapeter eller måla om eller något liknande. Skulle redan nu vilja laga om den större toaletten, eftersom den inte riktigt blev som planerat, men men.. det får vänta tills man har lite bättre råd.

Ute så har vi lite kvar att måla, och lite kvar på garaget, i övrigt är husen klara utvändigt. Sedan är det fortfarande en hel del kvar att laga på gården, men det får man väl ta efter hand, hur jag än skulle vilja göra allt på en gång.

Men tyvärr så vill inte bankkontot mitt det ;)

Produktiv lördag.. eller?

Publicerad 2013-09-14 09:28:11 i Allmänt,

Idag är det full rulle på hemma hos oss igen. Pappa är här och ska hjälpa till med att fixa de sista listerna till huset, listerna runt bastudörren. Själv har jag vikt och plockat undan kläder, rengjort i badrummet och ska snart tömma diskmaskinen. Borde egentlige också torka damm, men det är bland det värsta jag vet.. det är så fruktansvärt tråkigt, och ett så otroligt petigt jobb! Skulle hellre hitta på något ute, men just nu är det mesta där under kontroll. Min sambo målade karmarna som ska sättas upp på garaget och jag klippte gräsmattan. Småningom ska jag förbereda blommorna för vintern, men de blommar ännu, så kan inte ta in blomlökarna än.
 
Vädret är så fantastiskt, så funderar på att ta en promenad till grannbyn och se hur det går med min väninnas husprojekt. Men är lite mör från gårdagens gympass, så får se vad jag orkar ;) känner mig lite lat just nu..
 
Nej, tror jag ska ta och börja organisera mina foton, så att jag nu får ett projekt undan. Sitter jag kvar här och skriver så blir ingenting gjort. Jag är nämligen ofantligt bra på att prokrastinera.
 
 
 
 

Fredagen den 13e.. ingen olycksdag alls :)

Publicerad 2013-09-13 19:49:42 i Allmänt,

Har haft en rktigt bra dag. Mina träffar med klienterna gick över förväntningarna, och sambon var inte på sitt vanliga fredagshumör :) Träningen gick också bra och just nu mår jag toppen!
 
Och med tanke på att Finnairs flyg nr666 som lyfte fredagen den 13, med destination HEL också lyckats ta sig fram okej så kan ju inte den här dagen vara så farlig ;) Nu ska jag övergå till lite fredagsmys med vitt vin och pistagenötter..

Fredagen den 13e.. olycksfallsdagen?

Publicerad 2013-09-13 06:23:23 i Allmänt,

Fredagen den 13e har alltid ansetts vara en otursdag, men jag har aldrig riktigt råkat ut för något otursamt den här dagen, utan snarare tvärtom! Så jag tror inte riktigt på det här med olycksfallsdagen. Däremot så tror jag fullt ut på Murphys lag: "Om något kan gå fel så gör det det."
 

Jag anser inte mig själv i vanliga fall vidskeplig, skrockfull eller vad man vill kalla det, men har nog märkt att jag har vissa saker som jag, om inte tror på, så åtminstone hoppas på. För varje gång jag exempelvis tappar en ögonfrans och lyckas få den på mitt finger, så brukar jag nog stänga ögonen och önska mig något :) Antar att vi alla har något som vi vill tro på, det gör det lättare att ta sig igenom svårare stunder..

Snacka om att människor kan vara olika!

Publicerad 2013-09-12 20:26:50 i Allmänt, stress,

Det fascinerar mig hur olika människor kan vara ibland, samtidigt som det kan frustrera mig något otroligt!
På jobbet har jag att göra med en tjej, som är väldigt söt och rar, men jag känner att vi lever helt olika liv och att våra tankebanor ligger på helt andra våglängder. Hon är så osäker, och något "långsam", vilket jag har svårt för. Det tar tid för henne att formulera sig, inte det att hon pratar långsamt direkt, men det känns som om det tar en evighet innan hon kommer till saken. Jag skäms ibland över hur irriterad jag blir.. men vad kan man göra?
Och så känns det som om hon ofta kommer till mig för råd, men så känns det som om hon ändå inte lyssnar, eller som att det jag säger inte sjunker hela vägen in.
Jag vet att det här är en smart tjej, men det faktum att hon är så "långsam" så att säga gör att jag ibland upplever henne som dum, och det får det åter igen att svida till i samvetet mitt. Hur ska jag riktigt gå tillväga för att se förbi den här delen av hennes personlighet? Vi ska trots allt jobba rätt så tätt ihop ett längre tag..
 
Om inget annat så lär jag mig att vara tålmodig. 

Barnasinnet sitter kvar ;)

Publicerad 2013-09-12 20:08:03 i Allmänt,

Hahahaaa, bara älskar Ice Age-filmerna! Har nyss suttit med min väninna och tittat på Ice Age 4 Continental Drift, och måste säga att Ice Age är en av de få filmserier som faktiskt blir bättre för varje film de skapar! :)
Skrattade så vi säkert lade till ett år eller två till livslängden vår. Har du inte sett den så rekommenderar jag dig göra det, men det ska absolut vara på engelska!
 
 

Mör i hela kroppen..

Publicerad 2013-09-11 19:14:44 i Träning,

Gårdagens yoga tog nog verkligen på kroppen, speciellt som jag idag var till gymmet och deltog i ett träningspass med kettlebell. Känner att jag troligtvis kommer att vara rejält mör i kroppen hela resten av veckan! Men ska verkligen försöka dra mig själv till gymmet på fredag ännu, så att jag kommer igång ordentligt med träningen. Känner att det är nu eller aldrig om jag vill ha en chans att få "drömkroppen". Utöver träning så gör jag inte så mycket annat än att jag försöker ha lite kontroll över hur mycket jag äter. Så jag försöker ta en lämplig portion från första början och sedan undvika att ta mer. Jag undviker inte direkt att äta godis och dylikt, men märker att för varje gång jag närmar mig mitt mål, så minskar suget för godsaker.
 
Mitt mål är alltså att gå ner 2-3kg, samt att uppnå en fastare kropp. Drömmen är att jag skulle få ditåt synliga magrutor, och en fast bakdel. Får se hur det går ;)

Har inlett det förnyade livet :)

Publicerad 2013-09-10 21:16:03 i Allmänt, Fotografering,

Åååh, vilken härlig känsla i kroppen efter att ha yogat för första gången på en hel evighet! Kommer troligtvis att vara ordentligt mör i armarna imorgon :)
 
Idag började även fotograferingskursen, jee! Kändes som om jag skulle ha kunnat sitta där i några timmar till och lyssnat. Idag gick vi igenom basicsen för fotografering; vad en bländare är, slutare, vitbalans, ljusexponering m.m. Det mesta visste jag redan från förr, men det är alltid bra med repetition. Ser så fram emot nästa vecka då vi ska börja testa oss fram med våra kameror. Ska försöka lägga upp lite bilder här efter hand, så att ni får se hur bilderna utvecklats.
 
Men nu ska jag chilla lite framför TVn, har varit en lång men givande dag.

Bucket List

Publicerad 2013-09-09 16:20:58 i Allmänt,

Blev insiperad av en annan bloggare (lucu.blogg.se) att fundera vad jag skulle sätta på min bucket list, dvs saker som jag vill hinna göra/uppleva innan jag dör. Och det var sist och slutligen inte så lätt. Visst finns det en hel del saker man vill prova på, men vill endast sätta sådant som jag verkligen drömt om på listan..
 
Just nu känner jag att högst uppe på min lista skulle vara att få hålla mitt eget barn i famnen. Men det finns en hel del annat som jag även vill uppleva.. ska försöka summera det i en lista, som bortsett från den översta, kommer i random ordning:
 
1. En dag få hålla mitt eget/mina egna barn i famnen
2. Hoppa fallskärm
3. Resa till USA
4. Resa till Australien
5. Hoppa bungjy-jump framlänges (har tidigare endast provat baklängeshopp)
6. Inter-raila (har gjort det en gång, men skulle vilja uppleva det igen)
7. Spela på ett casino i Las Vegas
8. Åka på safari
9. Åka glidflygplan
10. Prova surfa
11. Se något, om inte alla, av världens sju underverk (de nyare)
12. Bli en proffsig fotograf (inte proffsfotograf)
13. Resa till Tyskland (och många andra länder)
14. Kasta ett pappersflygplan från toppen på en skyskrapa
15. Åka luftballong
 
Här var nu några av de väldigt många sakerna jag skulle vilja hinna uppleva under min livstid! Men för att ha en chans på det så tror jag jag måste börja med att gå och laga lite mat åt mig själv. Äta bör man, annars dör man..:P

Så var det söndag igen!

Publicerad 2013-09-08 16:46:48 i Allmänt,

Veckorna bara susar iväg, och helgerna ännu snabbare! Hade en fantastisk helg i min gamla studiestad. Åh vad jag har saknat den staden. Alltid folk i rörelse, aldrig en tråkig stund! Det blev lite öl, lite god mat och sedan ett par timmar bordscurling, skitkul! Därefter blev det några öl till, och allt detta i gott sällskap!
 
Men nu är jag hemma igen, hos min älskling, vilket är helt skönt det också! Imorgon börjar en ny vecka, med nya äventyr. Jag ska börja träna igen, fortsätta med yogan och sedan börja en kurs där man ska lära sig hantera sin digitalkamera. Och den kursen ser jag så fram emot! Hoppas verkligen den är bra!
 
Men nu är det dags att ta tag i lite hushållssysslor så att man kan njuta av söndagkvällen i lugn och ro.

TGIF! När livet, och sexet är som bäst!

Publicerad 2013-09-06 20:16:00 i Allmänt,

Är i extas! I det här ögonblicket känns det som om allting klickar på bästa tänkbara sätt! Jag har haft en bra arbetsdag, en skön eftermiddag och en hääärlig kväll! Efter att ha laddat upp med lite Fifty Shades of Grey, tar jag med min sambo till bastun och bjuder honom på lite förspel. Därefter har vi, utan att gå in på för mycket detaljer, något av det bästa sexet på länge :D och det utan att försöka skapa något nytt liv ;)
 
Och imorgon ska jag iväg på en fantastik kväll med mina tjejer och min bror! Vi ska ta lite dinner, spelkväll och eventuellt ut på krog i min gamla studeistad. Ser så otroligt mycket fram emot det! Men ack mitt dilemma! Vad f*n ska man ta på sig?! Jag har varit och satt nya klackar på mina skor, men mer än så vet jag inte vad jag ska ha på mig.. Kanske jag får gå med bara dem ;)
 
Uuuuuhuhuh! Om man kunde sätta den här känslan jag har på burk och sälja den, eller om inte annat förvara den till så att säga regniga dagar, så skulle man säkert kunna bli rik.
 
Men nu ska jag återgå till mitt fredagsmys innan min sambo blir för nyfiken på vad jag skriver..;) TGIF mina vänner, enjoy your night!

Fortsättningen på mitt nya liv

Publicerad 2013-09-05 20:18:25 i Allmänt,

Nästa vecka börjar fortsättningen på mitt nya liv. Ser verkligen fram emot det! Då ska jag fortsätta med Ashtanga yogan och sedan börja en kurs som handlar om den digitala systemkameran, hur man hanterar den och hur man redigerar bilder. Ska bli kul! Jag har haft fotografering som min hobby i några år nu, och för ett par år sedan köpte jag en systemkamera, först en Nikon D60, men sedan böt jag till en Canon EOS 500D. Problemet är att jag aldrig riktigt lärt mig hantera den. Har nog läst grunderna, men jag lär mig bättre genom att göra, lyssna och se, så en kurs är precis vad jag behöver!

Ska försöka lägga upp bilder här efterhand, om de är något att ha ;)
Men nu ska jag återgå till min pocket, så ha det bra så länge!

Lite thaimat och Fifty Shades of Grey, perfekt!

Publicerad 2013-09-05 17:13:55 i Allmänt,

Riset står på kok och jag förbereder min egen version av Chicken Panang, mums! Om jag lyckas luska ut hur jag ska överföra bildr från min Lumia till datorn, så ska jag börja lägga upp bilder.. Men Nokia kör tydligen med mottot Varför göra det lätt, när man kan göra det svårt! Så hittills har jag inte lyckats få programmen att fungera..
 
Nå, nu är det dags att slänga kycklingen i stekpannan, och efter maten tänker jag spendera en stund med min pocket Fifty Shades of Grey. Och på basis av vad jag läst hittills så kan jag nog behöva en provat stund för mig själv efter det..;) 
 
Kanske tittar in här och uppdaterar lite senare ikväll ännu.. Tills dess, ha det bra gott folk!

Dags att väcka självdisciplinen till liv igen!

Publicerad 2013-09-04 19:31:00 i Allmänt, Träning,

Otroligt hur skönt det kan kännas efter att man varit och tränat! Humöret är på topp, och det känns som att det finns en gnista liv i mig igen ;) och visst, det finns säkert de som nu tycker att "vadå skön känsla efter träning?" (de flesta vet vad jag pratar, men inte alla!). Jag var en gång i tiden en sådan som släpade iväg mig på träning enbart för att det hette att det gjorde mig gott.Själv tyckte jag att det var tråkigt och lite slöseri med tid. Men då var jag ung (är visserligen det fortfarande så får väl säga yngre..), i trimm och smal. Men sakta mak har kilona smygit sig på, och ifjol kom det plötsligt en hel del av dem, och snabbt! Jag fick inte på mig byxorna mer och kände mig ständigt obekväm i min egen kropp. Efter det tog jag mig i kragen och vände på det hela. Jag fick bort de kilon jag gått upp ifjol + lite till, och i samma veva blev jag (lindrigt) beroende av träning. När jag äntligen märkte att jag faktiskt mår bättre av att träna! Det gjorde mig piggare, gladare och jag mådde helt enkelt både psykiskt och fysiskt bättre.

Men tydligen glömmer kroppen den här känslan lätt då det blir en sommarpaus, och då gäller det att först få liv i självdisciplinen så man lyckas ta sig iväg till gymmet. Efter det så sköter det hela nästan sig själv, man vill helt enkelt känna den där känslan igen :)

Så till er som inte ännu kommit igång vill jag ge några tips. Börja sakta, med små delmål. Välj en sak som du trivs med att göra, och ha som mål att göra det en gång i veckan, om så bara för en halv timme. Efter hand kan man utöka det här till 45 minuter eller en timme. Småningom kanske 2 gånger 30 minuter i veckan blir nästa mål, sedan 2 gånger 45 minuter. Och på det här sättet ökar man träningen till det som känns ok och utförbart. Inga större förändringar i kosten behövs, så länge man äter allt med måtta. Vill man verkligen gå ner så lönar det sig att gå på gymmet en till två gånger i veckan ca en timme (med uppvärmning och allt). Vet att många undviker gymmet så långt det går, men man behöver kanske inte alltid välja det gym där bodybuildersena håller till. Istället kan man se om det finns något mindre gym man kan gå till, eller till exempel se om kommunen erbjuder tillgång till fysioterapisalen för en liten peng. Säkerligen ställer de även upp på att handleda hur man ska träna, det är ju trots allt i förebyggande syfte och i kommunen bästa intresse att invånarna lever ett hälsosammare liv!

Så hoppas det här nu väcker en liten gnista av motivation hos er att komma igång med ett lite hälsosammare liv! Skulle vara kul att höra om jag lyckats med det, och ännu roligare att höra hur det går för er! 

Hur ett litet sms kan göra en glad! :)

Publicerad 2013-09-03 19:19:11 i Allmänt,

Från att ha känt mig ångestfylld och helt nere, så känner jag mig plötsligt sprudlande glad. Och allt detta pga ett litet sms från min bror! Har inte hört av honom på evigheter, trots att jag även försökt höra av mig till honom. Men idag så hade han möjlighet att höra av sig, och det gör mig så glad! Jag och min bror varken hörs eller ses särskilt ofta, eftersom han jobbar utomlands och inte alltid är tillgänglig.. så när han en gång hör av sig så får det mig alltid att le! Ska försöka hålla fast i den här känslan, det är nämligen dags att "turn that frown upside-down"!

Vad är tecken på burnout?

Publicerad 2013-09-03 19:01:15 i Allmänt, stress,

Är normalt en person som inte i första taget känner sig stressad, men just nu gör jag det och jag kan inte riktigt förstå varför. Visst, jag ligger efter i mitt jobb, men det hör lite till och är således inte något speciellt. Det är även mycket förändringar på gångs på jobbet men inget som i sig rubbar mitt arbete. Så varför känner jag såhär?
Det är som en krypande ångest som får det att dra ihop sig i halsen på mig. Jag får en känsla av att jag skulle vilja sälja mitt liv på ebay och bara fly landet.. Börja om på nytt, någon helt annanstans. Samtidigt som jag förstås vill ta med de delar av min vardag som jag älskar..
 
Jag vet att det här är helt oresonliga tankar, men det gör mig förvirrad och stressar mig ytterligare.. och samtidigt som jag skulle vilja hålla på med så mycket, så känns det som att jag blir handlingsförlamad. Kan väl kanske beskrivas lite som att leva i limbo. Någonstans mellan det förgågna och framtiden, utan att egentligen vara i nuet.. Är det här alls något som låter bekant för någon?
 
En ljusglimt i vardagen är att jag fått hem några pocketar, som förhoppningsvis ska lyckas skingra mina tankar något. Och imorgon ska jag sätta igång med att börja träna igen! Kanske jag då får styr på mina tankar och känslor igen, när man kommer in i sin normala vardagsrutin. Också lättar ju en del av ångesten bara av att få skriva om tankarna hit.. Det är inte många som besöker den här bloggen, men att se att det finns någon själ där ute som kanske läst de rader jag skrivit ner, gör att det känns som att det kanske finns någon där ute som tyst lyssnar på det jag jag har att säga, som låter mig lätta på hjärtat. Så tack till er som tittar in..:)

Tur så är det måndag endast en gång i veckan!

Publicerad 2013-09-02 18:06:04 i Allmänt, Barnlöshet, Graviditet, Sex, måndag,

Ååååh, hur kommer det sig att måndagar alltid ska börja med samma trötthet, stress och frustration?
Ingenting går som planerat och man har inte ork att reda upp röran..
 
Jahapp, i fredags blev det alltså klart att jag fortsättningsvis inte är gravid. Hann slösa ett dyrt test på att kolla om jag var det, och någon timme senare så kom mensen. Snacka om frustrerande. Så nu är det väl bara att ladda upp med ägglossningstest igen, och försöka pånytt! Tur så är det här med att försöka skapa barn ett roligt tidsfördriv..;) tror jag aldrig mer vill återgå till p-piller! Önskar bara att jag hade min sambo hemma i veckorna också, det här med att spara allt till helgen är inte så lyckat, speciellt som jag alltid verkar tajma in mensen till helgen.. 
 
Helgen var helt fantastisk! Var ute i skärgården med min sambo och våra vänner, samt en liten pojke i 5 års åldern. Vilken ljuvlig liten kille! Blev riktigt kär! Skulle ha kunnat plocka honom under armen och tagit med honom hem :p
Hoppas innerligt att jag någon gång får ett lika härligt barn! Och vilka härliga vänner jag har! Var verkligen kul att umgås med ett par där vi alla kommer lika bra överens!
 
Tror det här med Dagens fakta kanske inte är min grej i alla fall. För just nu kan jag åtminstone inte komma på något att skriva.. Så nu får ni helt enkelt bara stå ut med att enbart läsa min text. Är ni inte nöjda med mitt beslut så finns ju alltid kommentarfältet, som är öppet för allmänheten :)
 
 
 

Om

Min profilbild

Tösen

Jag är en tjej som passerat 25 års ålder (nyligen dock!) och som nu valt att sluta räkna åren. Jag älskar äventyr och försöker ofta vara spontan, inom rimliga gränser. Till mina hobbyn hör matlagning, bakning, fotografering samt träning. Jag grubblar mycket kring min vardag, vad som hänt och vad som kommer att hända, och vill gärna dela mina tankar anonymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela