Tösen - vilsen i vardagen

En blogg som handlar om min vardag, om de tankar och idéer jag har om omvärlden som jag kanske inte alltid kan, eller vill yttra högt.

I ett litet lyckosrus..;)

Publicerad 2014-01-28 06:09:21 i Allmänt,

Idag var min temp uppe igen, så det fick mig att slappna av något igen. Jag är fortfarande gravid, wuhuu!
Jag antar att jag blivit lite beroende av att kolla min temperatur på morgonen, men nu ska jag nog försöka sluta.
För fr.o.m. u så är det inte längre mina behov som kommer först, oavsett hur cliché det låter. Jag vill att det här lilla livet i mig ska växa och må bra!
 
Så här kommer nu sista bilden från Fertilityfriend och mitt diagram:
 
Måste säga att jag är tacksam för den här sidan, för den har hjälpt mig förstå min egen kropp, och hjälpt oss lyckas bli gravida! Och det kommer kommer jag att vara evigt tacksam för :)

Kan inte riktigt förstå det än.. jag är gravid!

Publicerad 2014-01-27 20:53:27 i Min graviditet,

För den som inte följt med min story så har alltså jag och min sambo försökt bli gravida sedan ett år tillbaka. I onsdags skulle vi äntligen ha tid till gynekologiska polikliniken för vidare fertilitetsundersökningar. Men nu var det bara att tvärvända de planerna. Igår morse plussade jag nämligen för första gången!! Två klara och någolunda tydliga streck syntes på min lilla sticka. Kunde inte fatta det! Såg tog ett Clear Blue Digital test som visade att jag visst är gravid, och befruktningen har skett 2-3 veckor sedan!
 
När jag sedan vaknade idag var jag inte säker på om jag drömt eller inte, så tog ett nytt test. Och ett klart och tydligt plus syntes där med. Jag är verkligen gravid! Så idag var det bara att ringa till gynpol och meddela att jag får avboka onsdagens tid :) och istället fick jag ringa till mödrarådgivningen och boka tid dit. Så nu har jag mitt första besök på mödrarådgivningen inbokat till 25.2. Är så otroligt glad!
 
Jag vet att jag är tidigt ute, men har redan berättat för mina närmaste vänner. De var ändå medvetna om att jag skulle på undersökning på onsdag, så tyckte det skulle vara onödigt att ljuga om saken.
 
Jag är alltså troligtvis i v4 nu, så jag är inte särskilt långt hunnen, och än kan vad som helst hända. Men jag tänker försöka strunta i det, och bara njuta av vetskapen att jag i detta här och nu är gravid! :)

Äntligen gravid!

Publicerad 2014-01-27 06:16:00 i Graviditet, Min graviditet,

Min temperatur var betydligt lägre imorse än vad den varit de två senaste veckorna, så blev orolig att jag kanske inte var gravid iaf, eller att jag håller på att få missfall. Därför var jag tvungen att göra ett nytt test, och det visar fortfarande att jag är gravid!
 
Kan inte riktigt tro det ännu. Inte min sambo heller. Jag är äntligen gravid! Idag gäller det alltså att ringa mödrarådgivningen och boka tid för första ultraljudet. Sedan måste jag också ringa kvinnopolikliniken och avoka min onsdagstid :) 
 
Är såå överlycklig! Får se om jag lyckas hålla tyst om detta på vår tjejfärg ikväll..;)
 
Här får ni ännu på bild se det andra levnadstecknet min lilla prick gett ifrån sig.. Trevlig måndag på er allihopa!
 


Kunde inte vänta längre, och här är resultatet!

Publicerad 2014-01-26 07:54:00 i Graviditet, Min graviditet,

Idag är DPO13, det vill säga 13 dagar sedan min ägglossning. Och nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag var tvungen att göra ett graviditetstest. Klockan var bara 7 på morgonen, men jag var tvungen att gå på toan, så det var helt enkelt dags. Jag kände mig så hoppfull, men trots det helt inställd på ett negativt resultat.
 
När jag sedan efter 3 minuters väntan äntligen vågade titta på testet fick jag en smärre chock. Visst var där två streck? Jo det var det! Jag är GRAVID!
 
Jag rusade in på vårt sovrum, tände lampan och väckte min sambo. Visst är det två streck på test? frågade jag min sambo. Sömndrucket tittade han på testet, förstod inte först var han skulle titta. Jo, där var två streck, men det ena betydligt svagare ön det andra. Vad betyder det? frågade han något ointresserat. Att jag är gravid betyder det! Han verkade inte riktigt tro på det, så jag sa att jag skulle gå och ta det dyrare testet. Och det gjorde jag. Och ClearBlue Digital testet visade också positivt!
 
Här får ni se testen:
 



Jag är sååå glad för tillfället! Jag vet att vad som helst ännu kan hända, men nu vet jag åtminstone att jag kan bli gravid :D

Tjejmiddag ikväll :)

Publicerad 2014-01-25 13:26:59 i Fest, Recept,

Idag ska vi har vår traditionella middag med tjejerna. Vi har alla vårt eget ansvarsområde som vi bidrar med till kvällen. En ansvarar för förrätt, en för huvudrätt, en för sallad och en för efterrätt. Ingen av oss vet vad den andra hämtar med sig, vill gör det hela till en kul överraskningskväll :) Mitt ansvarsområde för idag är salladen. Jag ville inte göra någon tråkig sallad med enbart isbergssallad, gurka, tomat och paprika, så jag gick ut på nätet och googlade efter lite inspiration.

Jag valde att laga min sallad med följande ingredienser:

Machesallad
Gul paprika
Purjolök
Avokado
Granatäpple
Fetaost
Morot

Och så här blev slutresultatet:

Får hoppas att flickorna gillar det :) Nu iväg i duschen och laga sig fin och fräsch till kvällen, ha en skön lördag allihop!

Ensam hemma en fredag kväll..

Publicerad 2014-01-24 18:01:10 i Vinter,

Min sambo är på övertid och kommer att jobba imorgon också, så han kommer hem först imorgonkväll.. Saknar honom så.. Hatar att sitta ensam hemma, speciellt på helgen. Men jag får väl mysa för mig själv. Har laddat upp med en alkoholfri öl, en varm filt och eld i brasan. Och för en gångs skull på väldigt länge så stör det mig inte alls att ölen är alkoholfri. Jag vet, det låter som om jag är värsta alkoholisten, men det är inte så jag menar. Visst det händer att jag då och då kanske dricker någon för mycket på en fest, så att man mår dåligt dagen efter. Men jag dricker inte i veckorna, och inte heller alla helger. Jag tycker dock om öl, smaken och konsistensen. Och alkoholfri öl är inte samma sak.. den smakar inte lika, känns inte lika och får mig inte heller att slappna av på samma vis som en öl kan göra en fredagskväll.
Men som sagt, idag har jag inget emot att dricka alkoholfritt. Antar att tanken på att bli gravid mognat till en annan nivå inom mig. Jag vill det här mer än något annat just nu. Med det menar jag inte att jag inte velat det tidigare, men jag har haft känslor som varit i konflikt med varandra (kan man säga så? nå nu kan man.). Samtidigt som jag velat bli gravid, så har jag velat hinna göra en massa saker som jag är rädd att inte kunna göra sen mera när jag har ett barn. Jag vill fortfarande alla dessa saker, men jag prioriterar det här med att bli gravid och känner nu att jag inte behöver vara rädd för att inte hinna uppleva allt möjligt. Om jag senare vill det lika mycket, så tror jag inte det ska vara omöjligt att uppleva det, bara för att jag är mamma. Vill man något tillräckligt så går det mesta att lösa, på ett eller annat sätt.

Nå, nu ska jag övergå till mitt hemma ensam-mysas..:) trevlig fredag kväll på er allihopa!

DPO 10 och Rocky Mountains-diagram

Publicerad 2014-01-23 06:26:41 i Allmänt,

Idag är jag inne på dag 10 efter ägglossning, dvs DPO 10, days past ovulation.. Men än vågar jag inte testa, vill inte bli besviken igen.. Så tänkte att jag skulle försöka hålla mig till åtminstone fredag/lördag, men bäst skulle det vara om jag kunde hålla mig typ 5 dagar till, då borde det testet kunna visa mer säkert om jag är gravid eller inte.
 
Jag har då som tidigare, fortsätt med att klicka in olika värden i Fertilityfriend och mitt diagram är som värsta Rocky Mountains, det går upp och ner, upp och ner. Men jag är åtminstone glad att trots att temperaturen går ner emellanåt, så hålls den ändå över den sk "coverline"-linjen.
 
 Så här såg mitt diagram ut idag:
 
.Så som ni ser så var det ett rejält hopp där kring 20-22.1. En förklaring kan vara att det syns en sk "implantationdip". Men tycker ändå det är konstigt att min temperatur sköt så i höjden därefter. 37,6 upplever jag redan som feber, men kände mig inte alls febrig! Och då brukar jag vara helt slut om jag ens har 37,0..
 
Nu är det även bara 6 dagar kvar till min tid på gynekologiska polikliniken. Jag hoppas lite i smyg att jag innan dess ska testa positivt och att jag får ringa och avboka min tid, men vi får se. Just nu gäller det bara att vänta och hålla tummarna :)
 

Rastlös..

Publicerad 2014-01-20 20:22:13 i Allmänt,

Känner mig rastlös i kroppen idag, och då har jag inte varit speciellt länge hemma idag ens! Hade en kompis som bjöd mig över på tortilla idag, var riktigt mysigt. Efter det kom jag hem och har eldat lite i spisen samt sett några avsnitt av Under the Dome och Switched at Birth. Men nu är jag då rastlös. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Klockan är ju så mycket redan, men för lite för att jag ska kunna gå och lägga mig. Dessutom så måste jag vänta på att det brunnit klart i spisen. Håhhåjaaa..

Men imorgon slipper jag iväg på såväl yoga som fotokurs, så då får jag göra av med lite energi. Kanske jag sover lite bättre än jag gjort inatt :)

Tempen definitivt högre nu..

Publicerad 2014-01-18 10:35:52 i Graviditet,

Är alltså ganska säker på att jag haft ägglossning nu, även om jag inte är helt säker på just när den ägt rum. Min temp. har nämligen nu de två senaste dagarna legat på 37 grader, vilket är betydligt högre än normalt för mig.. Det kan ju visserligen vara någon förkylning på G, men hittills har jag nog mått helt bra. Något trött av och till, men inget mer än det. Eftersom jag är osäker på när min ägglossning ägt rum, så tänkte jag försöka vänta lite längre än normalt innan jag testar.. Är helt enkelt inte redo att bli besviken. Men det kommer att vara svårt, för är så förbaskat nyfiken av mig!

Jag är nu antingen på DPO (days past ovulation) 8 eller 5. Jag hoppas ju på att jag är på DPO 5, för då finns det en ganska god chans att jag är gravid.. Om jag är på DPO 8, så är chansen ytterst minimal att jag är gravid.. Därför tänkte jag försöka vänta till åtminstone fredag innan jag testar mig, men vi ska nu se..

Nu ska jag ta och klä på mig lite och gå ut och njuta av att det är ljust ute! 

Kanske finns en liten chans..?

Publicerad 2014-01-16 17:35:25 i Graviditet,

Jag har varit in och klickat på Fertilityfriend igen. Börjar bli desperat nu igen tror jag. Eftersom jag inte var 100% säker på att ägglossningstestet på fredagen (eller lördagen, för den delen) var positivt så valde jag att klicka "not available" istället för "+", och vet ni vad som hände då? Jo kalkylen förändrades! Och enligt den nya kalkylen så hade jag ägglossning på måndagen, vilket skulle innebära att det finns en chans att jag är gravid nu.
 
Såhär ser kalkylen ut nu då jag klickat bort +-tecknet för fredagen:
 
Det kan hända att dt här är på gränsen till önsketänkande, men nu är det bara att vänta och se.. Det borde vara möjligt för mig att göra ett någolunda pålitligt test dagen innan jag har tid till gynekologiska polikliniken.
 
Hoppas, hoppas..

Ser hopplöst ut..

Publicerad 2014-01-16 06:09:17 i Graviditet,

Min temp var igen betydligt högre än tidigare, matade in detta i Fertilityfriends kalkyl, men inget hände. Det står fortfarande att min ägglossning med största sannolikhet var på fredagen. En liten gnutta hopp har jag ännu, men antar att den också släcks inom ett par dagar.. Nå, jag får då snällt vänta till nästa ägglossning.
 
Här är dagens diagram:
 
 

Träningsvärk att invänta..

Publicerad 2014-01-15 21:12:16 i Träning,

Idag har ja varit på bodypump för första gången på evigheter, vilket kommer att innebära massiv träningsvärk senast i övermorgon ;)
Men det är bara skönt, då vet jag att jag gjort något nyttigt och inte bara ätit choklad nonstop.

Nu vet jag nämligen vad det innebär att vara chokoholic! Sedan en jul för drygt två år sedan då det blev en hel del choklad över, så har jag varit mer eller mindre beroende av choklad. Innan den julen var jag mer av ett chipsmonster. Jag gillar fortfarande chips, men är inte riktigt lika förtjust i det. Kan nog vräka i mig nästan en hel påse då och då, men som sagt, är jag mer fast i choklad nuförtiden.

Och choklad, liksom allt annat onyttigt, sätter sig fort på kroppen, så då är det viktigt att man rör sig också så att man förbränner bort det överlopps fett man trycker i sig..

Så det har jag alltså gjort, sp. är nöjd med mig själv. Och efter att jag kom hem så passade jag på att sätta på bastun och ta mig ett värmande bastubad, så skönt! Nu dags att göra sig redo för sängen, sov gott allihopa!

Enkel och god skinkpastasallad

Publicerad 2014-01-15 18:29:30 i Recept,


Här är receptet på en ytterst enkel skinkpastasallad:

Ca 5cm purjolök
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
Ca 400g valfri pasta
1 påse fryst ärter-majs-paprika blandning
150g créme fraîche 
Kryddor enligt smak (jag har använt hot chili dipkrydda)
Ca 100g fetaost i bit
250g rökt skinka

Tärna paprikan, dela och skiva purjon och lägg dem i en lämplig salladsskål. Koka pastan enligt anvisningarna, och tillsätt de frysta grönsakerna i slutet av kokningen. Tärna fetaosten och skinkan, och tillsätt i salladsskålen. Krydda créme fraîchen och rör sedan ner den i salladsblandningen. Efter att du sköljt pastan och låtit den svalna något är det bara att försiktigt veva ner den i salladsblandningen. Servera med batong. 

Hoppfull gällande ägglossningen..

Publicerad 2014-01-15 06:17:36 i Allmänt,

Min temperatur var igår och idag igen, betydligt högre än den var på lördag, söndag och måndag, vilket ger mig hopp om att Fertilityfriends kalkyl ändrar om jag även imorgon har märkbart förhöjd temperatur. Och då hoppas jag förstås att kalkylen räknar ut att ägglossningen skett på exempelvis måndagen.
 
Här får ni se hur dagens diagram ser ut:
 
 
Fertilityfriend brukar vilja ha 3 förhöjda temperaturer efter varandra för att kunna räkna ut och fastställa när ägglossningen ägt rum. Så imorgon skulle då alltså vara tredje dagen och då kanske.. Nå, jag är hoppfull som sagt. Vi får se imorgon...

Spontananmälning till Mutajuoksu!

Publicerad 2014-01-14 21:36:42 i Allmänt,

Idag har jag då varit och anmält mig samt betalat deltagaravgiften till Mutajuoksu, som ledigt översatt skulle kunna betyda Lerloppet på svenska. Vi har med några tjejkompisar anmält oss i ett lag. Man har möjlighet att välja på vilket sätt man vill delta, Mutajuoksu HC eller 5km och om man vill tävla eller bara springa för skojs skull.
 
Vi valde att delta i 5km rundan, samt att göra det bara på skoj, som en tjejgrej tillsammans! Här är en lånad bild från mutajuoksu.com.
 
 
Ska bli hur kul som helst! :D

Missat ägglossningen..?

Publicerad 2014-01-14 06:33:23 i Graviditet,

Har åter igen varit och matat in mina uppgifter på fertilityfriend.com och fick nu mindre trevliga resultat.. Enligt fertilityfriend så tyder temperaturförändringen på mitt diagram att jag hade ägglossning på fredagen, vilket innebär att jag missade den med en dag, eftersom vi hade samlag med min sambo först på lördagen! Det är nästan så att jag skulle vilja gråta.. för det här innebär att vi får vänta åter igen åtminstone en månad innan vi kan försöka pånytt..
 
Men jag ger inte upp ännu, för jag hoppas i hemlighet på att min ägglossning var på lördagen eller söndagen, kanske t.o.m. först igår, eftersom det finns några andra tecken som tyder på att ägglossningen kanske var senare än vad fertilityfriend räknat ut. Bl.a så tror jag att ägglossningstesten jag tog på fredag och lördag var positiva sen i alla fall. Och så har jag för mig att mitt (vad-det-nu-sen-heter-på-svenska) cervical fluid också tyder på att ägglossningen varit senare än fredagen.
 
Här får ni se hur mitt diagram ser ut:
 
Så som ni ser så stämmer inte fertilityfriends uträkningar med de andra tecknen för ägglossning. Jag hoppas att uträkningen kanske förändras om några dagar då jag matat in mer information i kalkylen..
 
"They say hope is the last thing to leave you before you dye.."

Har läst om ÄL-test i ett par timmar nu..

Publicerad 2014-01-11 12:10:24 i Graviditet,

..och insett att det är möjligt att jag har/har haft äl snart/nyligen, men att jag missat LH-toppen då jag testat.. Så jag tänkte försöka testa nu på eftermiddagen ännu, se om strecket blir ännu tydligare. För idag hade jag igen ett väldigt klart streck, men kan inte svära på att det är lika starkt som kontrollinjen..

Så får se om det visar något annorlunda på eftermiddagen :)

18 dagar tills jag har tid till gynekologiska polikliniken..
Tror min sambo också väntar på detta, för jag märker att han börjar känna av stressen, då jag försöker få till det varannan kväll ;) stackarn! Fast tror inte att min sambo skulle ha trott mig om jag för ett och ett halvt år svedans kulle ha sagt till honom att det kommer en dag då det är han som säger att han inte orkar/är sugen på sex just nu, haha! Ombytta roller liksom..

Träning på agendan :)

Publicerad 2014-01-11 10:01:18 i Träning, Vinter,

Ah, har varit så skönt att komma igång med träningen igen efter en lång julpaus! Har varit tre gånger den här veckan, och känner att jag har såå mycket mer energi redan!

På tisdagen var jag på yoga. Det var något motigt att ta sig dit, men efteråt kändes det så skönt. Yogan är så bra för min rygg och mina axlar. I mitt jobb sitter jag nämligen rätt mycket och i diverse obekväma ställningar, vilket gör att min hållning inte alltid är den bästa. På onsdagen var det fataway, så då fick jag verkligen upp pulsen! Och idag var det "öppna dörrar" på ett av gymmen i stan så passade på att gå två korta pass där. En härlig start på dagen, man blir full av energi! En bidragande faktor är dock troligtvis att det under natten kommit lite snö, så det är mycket ljusare utomhus :)

Är inte annars en snömänska, men lite snö får det gärna finnas så att det inte är så mörkt och dystert hela tiden!

Så nära, men ändå inte..

Publicerad 2014-01-10 06:11:24 i Graviditet,

Det här är vad jag tittat på varje morgon de senaste veckorna:


Ägglossningstest. Idag var testlinjen klar och tydlig, men som jag förstått är resultatet ändå negativt, eftersom testlinjen måste vara lika stark eller starkare än kontrollinjen.. Och det är väl inte den här linjen? Jag har stirrat så länge på testet att jag snart börjar tro att linjen är starkare än kontrollinjen..

Det här med att försöka bli gravid..

Publicerad 2014-01-08 05:59:01 i Graviditet,

Jag har inte uppdaterat något kring det här med att jag försöker bli gravid av två orsaker. Den ena är att det inte hänt något speciellt, och det andra är att jag inte vill verka tjatig/besatt..

Det är något jag tänker på dagligen, det är helt enkelt oundvikligt just nu. Jag har nu sedan 27e december dagligen gjort ett ägglossningstest. Antar att ni kan gissa er till resultatet? Jepp, alla har varit negativa. 

Något positivt är ju att min läkartid på gynekologiska polikliniken närmar sig. Endast tre veckor kvar. Tre lååååånga veckor.

Nå, ja börjar bli ganska duktig på det här väntandet nu, så månne det inte ska gå ;)

Så enkelt och så gott bröd!

Publicerad 2014-01-07 21:27:13 i Recept,

Jag har äntligen hittat receptet jag väntat på under alla dessa år. Ett brödrecept som t.o.m. jag klarar av att laga! Och i te nog med att jag lyckas baka brödet, det är gott också! Bland det bästa hemlagade brödet jag ätit! Och som sagt urenkelt att laga, och de flesta ingredienserna är sådana som man har hemma.

Vad du behöver:
7 dl vetemjöl (en del av vetemjölet kan enkelt bytas ut mot annat, ex grahams- eller rågmjöl)
2 tsk salt
0,5 tsk torrjäst
3,5 dl vatten (ca 42 grader)

I materialväg behöver du:
En bunke att blanda degen i (gärna av glas)
Släv
Färskfolie
Gryta med lock som tål ugn (ex. gjutjärnsgryta)

Jag använde Iittalas Sarpaneva-gjutjärnsgryta.


Såhär går det till:
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt därefter vattnet. Rör om med exempelvis en släv. Täck bunken med färskfolie och låt degen jäsa 12-18 timmar. Har du inte tid att låta degen jäsa så länge kan man korta av tiden genom att ställa bunken in i ugnen på 40-50 grader, ca 6 timmar tar det då.
Lägg upp degen på ett mjölat bord då den jäst färdigt. Strö över mjöl och forma degen till en boll (i det här skedet kan man även tillägga eventuella andra önskvärda ingredienser, som t.ex. örter, fetaost, nötter..). Täck degen löst med färskfolie och låt jäsa ytterligare 30 minuter.  Ställ grytan i ugnen och slå på ugnen på 225 grader. Då degen jäst färdigt och ugnen är varm, ta ut grytan och lägg degen i den. Sätt på locket och grädda i 30 minuter. Ta därefter bort locket och grädda i ytterligare 15 minuter. Voilà! Nu har du ett extremt gott bröd som är krispigt på utsidan och mjukt på insidan, mums! Jag kan även avslöja att brödet är gott dagen därpå :)

Första gången jag lyckats baka ett bröd 
som verkligen smakar utsökt!

Otroligt enkelt och gott pizzbotten!

Publicerad 2014-01-04 13:22:47 i Recept,

Visst, nu kommer troligtvis grammtik-polisen och tar mig. Det borde väl heta enkel och god pizzabotten, men  det låter så fel i mina öron, så nu får ni helt enkelt leva med mitt val.
 
Men över till det väsentliga, pizzabottnet. Det är urenkelt att laga, och de flesta ingredienserna har man hemma (eller så kan man helt enkelt se till att man har dem hemma, för ingredienserna är sådana som håller en längre tid). Det här är ett tunt botten som är lätt att baka ut, är man skicklig så fungerar det även att slänga upp i luften som de gör på pizzabagerier! Bottnet håller även rätt mycket fyllning, trots att det är tunt.
 
Här är vad du behöver för 2-3 pizzor:
 
1,5 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa socker
1 nypa torrjäst (inte ens 1/3 av påsen behövs)
ca 4 dl vetemjöl (jag brukar ibland ersätta 1dl av vetemjölet med rågmjöl, men det är smaksak)
ca 1 msk matolja
 
Blanda ner socker och salt i det varma vattnet (som ska vara ca 42 grader). Tillsätt torrjästen och ca hälften av mjölet. När jästen och mjölet blandats kan du tillsätta resten av mjölet och matoljan. Knåda degen ordentligt och ställ den sedan och jäsa ca 2 timmar. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord då den jäst färdigt. Baka ut degen till 2 eller 3 bollar, och låt dessa jäsa en liten stund under plast. Tryck sedan lätt ut bollarna och se till så att de får mjöl på båda sidorna. Därefter sätter du den något uttryckta pizzabollen på din ena knytnäve och drar ut degen fösiktigt med din andra hand till önskad storlek. 
 
Sätt degen på en bakpappersklädd plåt och tillsätt önskad fyllning. Bästa resultatet tycker jag att man får om man först lägger tomatsås, därefter ost och sedan resten av den önskade fyllningen.
 
Grädda i 225-250 grader. Eftersom bottnet är tunt så blir bottnet väldigt snabbt klart, så så fort som osten smält och uppnått en fin färg är pizzan redo att ta ut! Därefter är det bara att njuta!
 
 
 

Speciella drömmar..

Publicerad 2014-01-03 06:27:16 i Vinter,

Det är intressant vad hjärnan kan hitta på medan man sover.. Inatt drömde jag att min sambo (som inte var min sambo i drömmen) hade hittat ett slags flygande fordon.. Jag misstänker att min hjärna hämtat inspiration från följande grej: 
Grejen i min dröm såg dock inte helt ut såhär.. Den hade bl.a. inte den där spaken i mitten, utan istället hade den två bågar framtills som fungerade som handtag då man flög med den. Och grejen i min dröm var mörkare till färgen och hade silverränder på sidorna.
Jag minns att det var svårt att lära sig använda den, och svår att styra.. Det var som om den var upp och ner och ur balans. Om man skulle flyga uppåt var man tvungen att pressa nosen neråt, och det var alltså otroligt viktigt att hålla den i balans, annars fanns det en risk att den störtdök mot marken.

Man kunde flyga snabbt, och långt med den här grejen.. Man kunde t.o.m. på något vis åka två på den. Och förstås så var handlingen i min dröm plockad som ur en film. Min sambo hittar en grej som kan bli populär och värdefull, och förstås fanns det ju då skurkar som ville komma åt den.. Det var nära på att jag störtdök i Atlanten med den, men då plötsligt... Ringde väckarklockan ;) typiskt va?


Om

Min profilbild

Tösen

Jag är en tjej som passerat 25 års ålder (nyligen dock!) och som nu valt att sluta räkna åren. Jag älskar äventyr och försöker ofta vara spontan, inom rimliga gränser. Till mina hobbyn hör matlagning, bakning, fotografering samt träning. Jag grubblar mycket kring min vardag, vad som hänt och vad som kommer att hända, och vill gärna dela mina tankar anonymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela