Tösen - vilsen i vardagen

En blogg som handlar om min vardag, om de tankar och idéer jag har om omvärlden som jag kanske inte alltid kan, eller vill yttra högt.

Väntar ivrigt..

Publicerad 2013-10-31 06:11:00 i Allmänt, Familj,

Idag startar min bror med sin sambo och son från Norge. Väntar ivrigt på att de ska komma hit! Jag och min bror har aldrig haft mycket kontakt, men ju äldre jag blir, desto viktigare tycker jag att familjen och släkten är, oavsett hur avlägsna vi varit förut. Det här med familj och släkt har blivit speciellt viktigt frå mig efter att jag själv börjat planera familj. Det känns som om jag vill stärka nätverket runt mig innan jag själv får barn, så att de har så många som möjligt runt dem som kommer att älska dem lika mycket som jag kommer att göra. Låter kanske löjligt, men så här känner jag.
 
Jag har chattat med min brors sambo via Facebook, men jag har aldrig träffat varken henne eller min brorson IRL. De startar alltså sin resa idag, men mina föräldrar kommer att åka dem i möte, så de kommer alla att stanna en stund på vår sommarstuga som ligger i mellersta Finland. Men på måndag är det tänkt att de ska vara framme här! Så nu går man åter igen i väntans stunder.. hatar att vänta! ;) Jag är nog en väldigt otålig person, hehe!

Tog mig i kragen..

Publicerad 2013-10-30 06:23:43 i Graviditet,

Okej, nu är jag inne på dag 62 av min menstruationscykel och jag då äntligen beställt tid till läkaren för att kolla upp om det är något med min kropp som gör att jag inte kan bli gravid. Jag fick en tid 22 november... Känns som en evighet tills dess! Men jag antar att det är första steget är taget..
 
Nu ska jag göra mig redo för jobbet, känner att jag är extremt trög idag.. väcktes av att det sprang möss på vinden och när de äntligen lugnat ner sig och jag somnat om så väcks jag av ett pipande. Somnade om, men sen pep det igen.. och så här fortsatte det ett par gånger längs natten. Visade sig att det var en givare som vi har i vårt tekniska utrymme som indikerade att batterinivån började vara låg..

PHEW! Det var nära ögat..

Publicerad 2013-10-28 18:13:40 i Höst,

På väg hem från min kurs var det nära att jag skulle ha gjort mig skyldig till olaglig jakt, dvs älgkrock! Hann dock tack och lov få det stannat i tid. Såpass nära ögat var det att jag kände hjärtat bulta i öronen ännu flera kilometer senare. Älgen verkade dock föga berörd, fortsatte i samma takt över vägen och tittade inte ens åt mitt håll, trots att jag var tvungen att tvärnita för att inte köra rätt in i den! Snacka om att man kan vara glad för att man har reflexerna i skick! Upplevde dessutom att jag hann tänka till ganska bra, då jag snabbt förstod att kolla om jag hade någon bil på kommande efter mig, och det hade jag, så passade på att varna/signalera till bilen bakom att något var på gångs genom att pumpa på bromsen..
 
Hösten må vara hur mysig som helst, men det gäller nog att vara alert i trafiken den här tiden på året! Förra gången jag körde den här vägen, och dessutom vid samma plats, var det någon som hade krockat med en älg precis innan jag kom till platsen. Tur nog såg det inte ut att ha varit en alltför allvarlig olycka, och ännu mer tacksam är jag över att jag lyckades undvika en idag.. Fick mig nog att fundera över ifall jag har mina försäkringar i skick. Kanske dags att kolla upp med försäkringsbolaget vad jag riktigt har för försäkringar, och vad de egentligen täcker.. 
 
Så njut av hösten, men var försiktiga i trafiken!
 
 

Ingen läkartid ännu

Publicerad 2013-10-28 18:00:03 i Graviditet,

Lyckades nog ringa hälsovårdaren för att boka läkartid, men hänvisades i detta fall vidare. Tog nämligen kontakt med min företagshälsovårdare först, trots att jag misstänkte att detta inte hörde till deras område. Så imorgon ska jag försöka ta mig själv i kragen igen och ringa till hälsovårdscentralen för att boka tid till läkaren. Kanske man så småningom skulle börja få svar på saker och ting då :)

En uppdatering igen..

Publicerad 2013-10-28 06:14:19 i Graviditet,

För den som följer med, och är intresserad: idag är jag inne på dag 60 av min menstruationscykel, och tempen låg idag på 36,47. Jubileumsdagen till ära så ska jag ringa och beställa läkartid.
 
Nu tror jag att min sambo är påväg att stiga upp, men kommer in och uppdaterar er igen då jag har något nytt att komma med!

Med sambon en vecka hemma

Publicerad 2013-10-28 06:05:10 i Allmänt,

Hej, kära läsare!
Jag vet att jag inte varit in mycket den senaste veckan, men det blir det troligtvis ändring på fr.o.m idag. Min sambo har varit hemma hela förra veckan, så har inte riktigt blivit av att komma in här och skriva. Men, som sagt, det ska det bli ändring på! Den här veckan ska jag försöka ta tag i saker och ting, få lite ordning på mitt liv.
 
Så titta gärna in igen, och alla kommentarer uppskattas!

Statusuppdatering

Publicerad 2013-10-24 06:15:56 i Graviditet,

Inne på dag 56, och ingen mens. Idag var tempen uppe på 36,60.. om tempen är uppe ännu imorgon, så kan det tyda på att jag haft ägglossning dag 54.. men vid det här skedet känns det sm att det bara är önsketänkande. Har ännu inte ringt till läkaren, men ska försöka ordna tid för det idag. Igen.

Kollegialt stöd

Publicerad 2013-10-24 06:09:18 i Jobb,

Igår var jag på en fortbildningsföreläsning med mina kolleger. Därefter åkte vi in till city på middag och träffade kolleger från regionen. Det var så otroligt skönt att träffa andra som jobbar med samma sak och ventilera kring arbetet. Inom mitt arbete upplever jag att arbetshandledning är jätteviktigt, men tyvärr så erbjuder inte mitt arbete det. Därför behöver jag verkligen dessa regionala träffar, som vi håller regelbundet 2-4 gånger per år.
 
Uh, nu tryter tankarna såhär på morgontimmen.. får återkomma i ett senare skede :)
 
 
 

55e dagen..

Publicerad 2013-10-23 06:29:40 i Graviditet,

Jahapp, då var vi inne på dag 55, och ingen mens. Idag hade dessutom min temp stigit något, den låg nu på 36,56, vilket tyder på att jag knappast får någon mens imorgon heller. Måste börja ta mig i kragen och boka tid till läkare. Jag bara alltid drar mig så för att ringa till läkare.. Hade helst klarat mig utan. Men men.. ser ju inte ut till bli några barn på det här viset. Ska verkligen försöka ta tag i luren idag och få något gjort. Over and out.

Förändrade rutiner

Publicerad 2013-10-21 06:05:20 i Allmänt,

Min sambo kom hem igår efter att ha jobbat över veckoslutet. Jag blev jätteglad över att han ville komma hem på en söndag, trots att han ska tillbaka på måndagen. Men så var ju inte riktigt fallet, utan istället informerar han mig att han tar ut sin vintersemester den här veckan, eftersom det inte finns så mycket jobb den här veckan. Vad är det med killar och att göra beslut utan att diskutera dem först? Jag hade nämligen den uppfattningen att vi skulle hålla vår vintersemester tillsammans.. men tydligen inte.
 
Det är inte det att han inte får hålla sin vintersemester när han vill, men det skulle ju ha varit trevligt om han diskuterat saken med mig. Speciellt eftersom att hans beslut påverkar mig också. Jag antar att det här dock inte är något värt att bråka över. Som de säger; you've got to pick your fights..;)

Inte ensam längre..

Publicerad 2013-10-20 16:36:25 i Graviditet,

Har haft en toppen helg! Var och träffade några studiekompisar, och det var hur kul som helst! Det gjorde även extra gott för själen.. En av mina kompisar berättade nämligen att hon går igenom lite samma grej som mig. De försökt få barn i snart två år nu, men har ännu inte lyckats bli gravida. Hon berättade även att hon diagnostiserats med en hormonrubbning, som gör att hon ägglossningnen inte fungerar som den ska. Tydligen är detta en åkomma som över 30% av kvinnorna i vårt land kan lida av. Vidare berättade hon om hur hon gått tillväga för att få hjälp, och hurdan hjälp de fått. Hon rekommederade även att jag skulle söka hjälp så snart som möjligt, eftersom det ofta är köer till olika behandlingprogram och läkare..
 
För att uppdatera lite kring min situation; Jag slutade med p-pillren efter årsskiftet. Därefter tog det ca 3 månader innan jag fick min första naturliga mens. Den följande kom nästan precis 4 veckor senare, men efter det har min menstruationscykel bara blivit längre och längre. Och nu är jag inne på dag 52, och ingen mens i siktet. Senast i fredags gjorde jag pånytt ett graviditetstest, och det visade negativt. Det att min menstruationscykel blivit längre och längre kan, enligt min kompis, vara ett tecken på att jag också har något fel med mina hormoner eller min ägglossning. Så nu ska jag se hur jag bör gå tillväga för att få hjälp med att bli gravid.
 
Det var alltså härligt att träffa dessa vänner igen, men bäst av allt var att hitta en vän, som jag kan dela de tankar som tyngt mig på senaste tiden, med! Trots att jag är ledsen över att min vän ska behöva gå igenom det hon gör, så är jag otroligt glad över att inte behöva känna mig ensam i detta längre..

Imorgon är det dags igen..

Publicerad 2013-10-17 18:13:00 i Graviditet,

..och den här gången ser jag inte fram emot det. Är alltså nu inne på dag 49 eller DPO 17, och ingen mens ännu. Tempen är fortfarande uppe, och jag har inga tecken på kommande mens heller. Måste ju förstås inte ta graviditetstest imorgon, men det är ju klart att jag vill veta! Men misstänker att jag får bli besviken igen.. Blir så frustrerad på min kropp! Kan jag inte bara få ett svar, gravid eller inte gravid. Känns som att jag upprepar mig om och om igen, men det är lite så det känns gällande min kropp också. Jag frågar och frågar, men får inget svar..
 
Skulle gärna höra om andra varit med om något liknande? Har du också fått reda på i ett väldigt sent skede att du var gravid? Finns det hopp för mig ännu, eller är det något fel på min kropp?

Tappat motivation, men tur nog inte självdisciplinen helt!

Publicerad 2013-10-17 17:44:00 i Träning,

Var till gymmet idag. Hade egentligen ingen motivation, men kände att om jag inte far nu, så kommer jag att mista den lilla självdisciplin jag har kvar ;) Den här veckan har jag heller inte varit på någon yoga eller fotokurs. Fotokursen är på paus den här veckan då det är höstlov. Så var det egentligen meningen med yogan också, men sedan fick jag meddelande att den skulle hållas iaf, men då var det för sent.. då hade jag redan ordnat andra planer. 
 
Men är alltså stolt över mig själv att jag tog mig till gymmet trots att jag inte var motiverad! Och det kändes nog otroligt skönt efteråt. Idag var det övre kroppens tur.. försöker alltid ordna så att jag inte tränar övre kroppen just innan yogan, för den får nog med träning där ;)

När saker inte går som man vill.. tänk positivt!

Publicerad 2013-10-16 19:04:23 i Allmänt,

Jag hade beställt två stycken iPad till jobbet, som skulle komma idag. Men icke sa Nicke, leveransdatumet höll inte. Försäljarna ursäktade sig och bad mig komma tillbaka på fredag då nästa leverans kommer. Men jag är inte särskilt hoppfull, eftersom det nu stod på beställningen att leveransdatumet skjutits upp till 25.10, dvs nästa veckas fredag.. Sådant här frustrerar mig något otroligt. Hade jag vetat från första början att produkten kan levereras först då, hade jag antagligen vänt mig till en annan affärskedja, nu är det för sent, för beställer jag nu från någon annan så hamnar jag ändå vänta till nästa vecka. Och just nu behöver jag verkligen iPaden i mitt jobb! Men jag försöker tänka positivt.
 
Jag läste nämligen här om dagen en bra grej angående vad man har för inställning till livet. Jag försöker alltid med jämna mellanrum skruva upp mitt humör ett steg. Se på det positiva i livet, för jag märker ofta att jag kan låta väldigt negativ, trots att jag upplever mig själv som en positiv person. Här är texten som jag läste. Hoppas den kan inspirera er med!
 
Kalle är den typen du älskar att hata.Han är alltid på gott humör
och har alltid något positivt att säga.När någon frågade honom hur han mådde svarade han :
"om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar".
Han var en naturlig inspiratör.

Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för den anställde
hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle
och frågade honom ; "Hur lyckas du?"

Kalle svarade ; "Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv;
Du har två val idag.Du kan välja att vara på gott humör eller du
kan välja att vara på dåligt humör.Jag väljer att vara på gott humör."

Varje gång det sker något dåligt,kan jag välja att vara ett offer
eller att dra lärdom av det.Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig,kan jag välja att acceptera deras klagan
eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.Jag väljer de positiva sidorna i livet.

"Säkert,men det är inte fullt så enkelt"protesterade jag.
"Det är det",svarade Kalle.

Livet handlar om val 
När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val.
Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.
Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget.
Vi tappade kontakten,men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde 
ett val i förhållande till livet,istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig
olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.
Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven,blev
Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan.
Då jag frågade honom hur han mådde,svarade han;
"Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar.Vill du se ärren?".

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren,men frågade honom om
vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

"Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter",svarade
Kalle."Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val.
Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö.
Jag valde att leva".

"Var du inte rädd?.Blev du inte medvetslös?" frågade jag.

Kalle fortsatte : "Ambulanspersonalen var fantastisk.
De sa hela tiden att allt kommer att gå bra.
Men då de rullar in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas
och sjuksköterskornas ansikten,blev jag vettskrämd.
I deras ögon stod skrivet : " Han är döende".
Jag visste att jag måste göra något.

"Vad gjorde du då?",frågade jag

"Nå,det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig",sa Kalle.
Hon frågade om jag var allergisk mot något. "Ja",svarade jag.
Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.

Jag tog ett djupt andetag och ropade "Tyngdkraften".
Genom deras skratt sa jag till dem:"jag väljer att leva.
Operera mig som om jag var levande , inte död".

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet,
men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är,trots allt,allt.

 
"Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.Den får själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga".
Matteus 6:34
 
Vi har alltså alla alltid två val, två sätt att se på saker och ting. Det är upp till oss om vi vill välja det som är positivt eller negativt.

Kunde inte hålla mig..

Publicerad 2013-10-16 06:02:46 i Graviditet,

..och det straffas jag för. Inget positivt resultat den här gången heller! Jag är inne på dag 48 och DPO (lutealfasdag) 16 och uppenbarligen inte gravid.. Vad mer kan man säga? Jag bara nskar att jag fick ett svar åt något håll. Antingen att min mens skulle börja, eller att jag skulle få ett extra streck på den där lilla stickan. Just nu känns det som om det är något fel på min kropp.. och det gör mig tokig..
 
Nej nu ska jag göra mig redo för jobbet, idag få vi förhoppningsvis egna iPads så får jag lite annat att tänka på..

Springer på väggarna här!

Publicerad 2013-10-15 19:26:40 i Graviditet,

Då är det klart! Jag har blivit galen.. besatt, tokig, sinnessjuk.. vad finns det för andra synonymer som kunde tänkas passa? Som jag nämnt tidigare idag är jag inne på dag 47 och har fortfarande inte fått någon mens. Min längsta menstruationscykel innan detta har varit ca 40 dagar lång. Just nu börjar jag tro att min mens uteblir pga att jag inte kan sluta fundera på om jag är gravid eller inte. Samtidigt kan jag inte släppa hoppet om att jag kanske är gravid. Så jag letar efter tecken på hopp var än jag kan hitta dem. Den senaste timmen har jag således suttit på fertilityfriend's sidor och tittat på bilder av scheman och graviditetstest som visat positivt resultat efter dag 15 i lutealfasen och där menstruationscykeln varat mer än 40 dagar..
 
Patetiskt va? Men jag vill så gärna vara gravid.. Tänkte att jag skulle försöka hålla mig till fredagen innan jag tar nästa graviditetstest, men får se hur det känns imorgon. Är så nyfiken, men samtidigt vill jag inte bli besviken om det än en gång visar negativt. Tur så ska vi få egna iPads på jobbet imorgon, så kanske jag lyckas koppla bort dessa tankar..

Försöker stå emot frestelsen..

Publicerad 2013-10-15 06:04:00 i Graviditet,

Min temp är fortfarande uppe, jag är inne på dag 47 och ingen mens i sikte. Men jag försöker aktivt om dagarna att låta bli att tänka på det. Och idag har jag bestämt mig för att inte ta ett graviditetstest. Tänkte att jag skulle försöka vänta till fredagen.. men det är svårt.. men nog om detta! Nu ska jag försöka komma på annat att tänka på..

I väntans limbo..

Publicerad 2013-10-14 06:19:50 i Graviditet,

Jag är nu inne på dag 46, men ännu har inget hänt. Jag har varken fått mens eller ett positivt resultat på graviditetstestet.. Min ovulationsdag har ändrats tillbaka till dag 32, vilket innebär att jag nu är på dag 14 av min lutealfas.. Så än finns det hopp, fast känner mig inte särskilt hoppfull just nu..

Resultatet..

Publicerad 2013-10-13 08:18:23 i Graviditet,

..var tyvärr negativt! Är så besviken, men vad kan man göra? Jag ska dock ännu testa de kommande dagarna ännu, om inte mensen börjat då ännu, det kan ju trots allt röra sig om ett falskt negativ. Om det inte är det, antar jag att jag får ta kontakt med läkare eller gynekolog, för det kan ju inte vara normalt att menstruationscykeln ska vara längre än 45 dagar..

De längsta 5 minuterna..

Publicerad 2013-10-13 07:24:31 i Graviditet,

Nu har jag då valt att göra testet.. Väntar som bäst på resultaten. Är nog lite pirrigt! Gravid eller inte gravid, that is the question.. nu piper alarmet!

En dag kvar!

Publicerad 2013-10-12 15:46:47 i Allmänt,

Nu är jag inne på dag 44 och ingen mens ännu! Imorgon är det således dags för test, om nu inte min basala kroppstemperatur sjunkit imorgon bitti.. Känns lite pirrigt! Är jag gravid så är det ju en ganska stor förändring som kommer at ske i mitt liv, eller snarare vårt liv. Men, ska försöka att inte ta ut något i förskott än..
 
Har ett par gånger köpt hem alkoholfritt vin, men har inte ännu lyckats hitta något gott sådant! Någon som har tips på något gott alkoholfritt vin? Ingen skillnad om det är rött eller vitt! Helst ska det inte vara så sött..
 
Nej, nu ska jag ta och äta lite mat. Har de senaste dagarna upplevt att jag blir illamående om jag hinner bli hungrig.. Dvs om det inte är något jag inbillar mig. Liksom att jag de tre senaste nätterna sovit urdåligt. Hoppas att det är ett tecken på graviditet, och inte på att jag håller på att bli tokig..;)

Ojojoj.. D-dagen tog just ett steg närmare!

Publicerad 2013-10-11 06:02:29 i Graviditet,

Som alla morgnar, nuförtiden, tog jag tempen innan jag steg upp och den visade 36,42. jag steg upp, ordnade lite ditt och datt och slog sedan på datorn. Som jag gjort alla de senaste morgnarna så loggade jag in på fertilityfriend.com och matade in det senaste datat. Men den här gången kom inte schemat upp som vanligt, utan istället kom det upp en ny ruta där det stod att på basis av det senast inmatade datat så har fertilityfriend räknat om när min ägglossning tagit plats. Tidigare hade programmet räknat ut att jag troligen haft ägglossning under menstruationscykelns 32a dag, trots att jag själv trodde att det tagit plats den 28e dagen. Nu då jag matade in färskt data så räknade programmet om det hela, och kom till den slutsatsen att jag högst antagligen haft ägglossning den 28e dagen under menstruationscykeln, vilket innebär att jag nu är på den 15e dagen av min lutealfas. Och då står det istället så här under rubriken  Pregnancy Test Probability: "90.6% of positive pregnancy test are reported before 15 DPO in the HPT Gallery". Vilket i princip borde innebära att om jag är gravid så borde det med över 90% chans synas på de graviditets test som nämns i deras lista.
 
Fertilityfriend rekommenderar dock att jag väntar till 15.10 innan jag tar ett graviditetstest, men nu är jag inte längre säker på om jag kan vänta så länge. Tror jag ska försöka hålla mig till söndag, som jag ursprungligen tänkte mig. Då har jag gått ca 5 dagar över min längsta menstruationscykel. Spänningen stiger..

Dagens barn, rena rama skyltdockorna!

Publicerad 2013-10-10 21:53:35 i Allmänt,

Jag blir så paff varje gång jag ser ett litet barn gå omkring som värsta skyltdockan, klädd från topp till tå i diverse märkesplagg och accesoarer, samt med nyaste och mest avancerade teknologiprylarna i händerna. Hur gick det här till?! Var kommer pengarna ifrån? Förstår inte hur vi kan prata om att det är lågkonjunktur på gångs med tanke på hur vi konsumerar.. Och framförallt; varför?! Varför går föräldrar med på att köpa allt detta till sina barn?
 
När försvann den biten där det var föräldrarnas uppgift att lära barnen de traditionella värderingarna? Dvs att det viktiga i livet är exempelvis medmänsklig respekt, vänskap, kärlek och familj.. Inte pengar, status och märken/prylar. Nu verkar uppfostringen handla mest om att se till att man har in-prylarna och -kläderna..
 
Visst, det kan vara sött att klä en liten bebis i Converse-skor, men har det inte gått för långt då en liten treåring kräver att få märkesplagg? Själv tror jag att det närmaste märkesplagg jag hade i exempelvis tidiga tonåren var ett par Micmac-byxor och en Micmac-tröja. De var även de enda "märkesplaggen" jag ägde.
 
Var ligger logiken i att köpa en 600 euros telefon till en sjuåring? Ett barn i den åldern anses inte vara mogen nog att kunna förstå till exempel trafikreglerna, men förväntas nog kunna ta ansvar för en pryl som är värd halva månadslönen. Jag är inte ens beredd att köpa en sådan åt mig själv, och jag är ändå en vuxen människa med en god och stabil inkomst!
 
Jag funderar mycket på hur det här har gått till, vem eller vad som bär ansvaret för den här vändningen. Har något redan gått snett i vår uppfostran, eftersom vår generation är de som förser barnen med dessa märkesplagg och -prylar, eller är det kraven i dagens samhälle som lett till detta? Eller är det här än en sak som vi kan beskylla medierna för? Men viktigaste frågan av alla; hur ska vi gå tillväga för att ställa allt till rätta igen?
 
 
 
 
 

3 dagar kvar..

Publicerad 2013-10-10 06:43:29 i Allmänt,

Är inne på dag 42 nu, ingen mens än.. Det känns pirrigt och nervöst. Varje morgon stiger jg up och går in på badrummet och där ligger de, gaviditetstesten. De väntar på att bli använda. Jag hoppas så att de följande dagarna ska leda till att jag får använda dem. Usch, känns redan som att jag har för höga förhoppningar..

4 dagar kvar..

Publicerad 2013-10-09 19:09:53 i Graviditet,

Är inne på dag 41 nu i min menstruationscykel, och ingen mens ännu. På fertilityfriend.com står det följande under rubriken Pregnancy Test Probability: "17.1% of positive pregnancy test are reported before 9 DPO in the HPT Gallery." Men jag vågar inte testa än. Är inte redo att eventuellt bli besviken.. Och med tanke på att min menstruationscykel blivit ca 5 dagar längre för varje gång de senaste tre cyklerna så vågar jag inte hoppas ännu.. Får helt enkelt snällt vänta till åtminstone söndag innan jag vågar göra ett graviditetstest! På fertilityfriend rekommenderar de att jag väntar till 19 oktober innan jag tar ett graviditetstest, men tror inte jag kan vänta så länge!
 
Längtar så till att någon dag kunna visa upp en liknande mage som den här:

Några dagar till.. kan inte vänta!

Publicerad 2013-10-08 06:37:16 i Graviditet,

Idag är dag 40 i min menstruationscykel. Min förra menstruationscykel var 40 dagar. Men eftersom den förra, före det, var 35 dagar och den föregående var 30 dagar lång, vågar jag inte ännu ta något graviditetstest. Tänkte jag skulle försöka hålla mig tills dag 45, om inte mensen börjat innan dess.
 
Är så nervös. Vill så gärna att bli gravid, och skulle inte vilja vänta längre, men vad kan man göra? Det är ju inte precis som att jag har något annat val. Tanken på en graviditet har gjort mig besatt, jag är in varje dag på www.fertilityfriend.com och uppdaterar min BBT (BasalBodyTemperature) och eventuella graviditetstecken..
 
Så här ser min FertilityChart ut för tillfället:
 
Enligt schemat så hade jag ägglossning dag 32 i min menstruationscykel. De gröna rutorna står för när jag var som mest fertil, och eftersom jag och min sambo hade samlag under dessa dagar så finns det en god chans att jag är gravid, men ingenting är ju säkert. DPO står för lutealfas, som då alltså är fasen mellan ägglossning och mens. De blåa prickarna markerar vad min kroppstemperatur var under den här menstruationscykeln. 
 
Ojoj, nu är klockan mycket. Dags för mig att göra mig redo för jobbet. Sedan är det åter ashtanga yoga och fotograferingskurs på agendan.

En fantastisk helg!

Publicerad 2013-10-06 18:54:26 i Höst,

Var några dagar sedan jag var in här och uppdaterade. På fredagen åkte jag iväg till min tidigare studiestad direkt efter jobbet. Vädret var toppen och dagen likaså. Var hur kul som helst att träffa gamla studiekompisar! Alla, utom en, från min årskurs hade lyckats ta sig dit, vilket var urkul! Vi var på vår försenade "dimissionsfest", var ut och åt och gick sedan hem till en av mina studiekompisar.
 
Jag var lite orolig över hur folk skulle reagera på att jag inte drack alkohol, med tanke på att jag varit en av de ivrigaste festarna på klassen, men det gick bra! Hade ingen lust att börja förklara att jag försöker bli gravid, och alla andra ursäkter verkade löjliga.. Jag valde ändå att ta ett glas champagne på dimissionsfesten för att ha något att skåla med. Tog mig drygt en och en halv timme att dricka upp det glaset. Det fanns visserligen pommac, men det avskyr jag.
 
På lördagen var jag ute och gick med min bror, fotograferade staden och allmänt bara umgicks. Var länge sedan jag varit på tumis med min bror, har verkligen saknat honom! På eftermiddagen åkte vi till ett spa&bad där vi möttes upp med några kompisar och deras barn. Vi simmade i närmare 2,5h, tiden gick otroligt fort! Efteråt åt vi alla tillsammans på restaurang. Efter detta åkte vi ännu hem till min bror på en öl/coca cola.
 
Idag har jag legat hela förmiddagen med min sambo och myst i sängen. Var hur skönt som helst! :) Sedan åkte vi ut och shoppade och åt. Men liksom allt annat tar även den här helgen slut och nu sitter jag ensam i igen i mitt och min sambos hus.. Men kanske jag småningom inte är helt ensam längre! Om några dagar torde jag få veta om det är dags för ett graviditetstest eller inte..;) 
 

Snart helg igen..:)

Publicerad 2013-10-03 22:13:04 i Graviditet, Träning,

Idag var det träning på programmet igen. Var till gymmet och tränade bröst, rygg, triceps, biceps och mage. Har ännu lte svårt med att träna i salen på det här "nya" gymmet som jag går på. Konditionssalen är nämligen uppdelad i tre olika delar, och den ena delen tenderar vara en sådan där killarna främst hänger till, dvs där det finns benpress, bänkpress och lösa vikter. Är inte ännu så trygg i mitt tränande att det känns bekvämt att dela salen med killarna. Men antar att det tar sig, jag har ju lika mycket rätt att vara där som de! Men än känns det alltså lite pinsamt..;)
 
Har nu börjat lägga in uppgifter gällande min menstruationscykel på www.fertilityfriend.com för att försöka räkna ut när jag har ägglossning. Tänkte jag skulle lägga in lite bilder här bara jag fått inmatat tillräckligt med data. Väntar ivrigt på att få se om man har chans att ta graviditetstest småningom :)

Appar som kan användas då man planerar att bli gravid..

Publicerad 2013-10-02 21:36:23 i Graviditet,

Det finns tydligne en hel del appar för den som planerar att bli gravid. Jag har själv en Lumia 820, så utbudet är inte riktigt detsamma som för någon som har Android eller iPhone, men det finns en hel del.
 
Idag laddade jag ner 3 olika appar, alla gratis. Den första heter BasalBodyTemperature, där man kan anteckna tempen man mätt på morgnarna. Lätt sätt att se till att man alltid har schemat med sig och får tempen nerskriven. Än bättre vore det om man kunde mäta tempen med telefonen ocså ;) men kanske i framiden?
Den andra appen är FertilityDiaryFree. Här kan man klicka in när senaste menstruationscykeln började, hur lång den är.. sedan räknar appen ut när du med högsta sannolikhet har ägglossning och när du således är fertil, samt när u kommer att få din nästa mens. Den räknar dessutom ner till när du borde ta och göra ett graviditetstest. 
Den tredje appen är lightversionen av LC, men den var inget att ha, då man inte kunde göra några som helst förändringar utan att köpa fullversionen :(
 
Har någon annan några bra tips på appar som man kan fördriva tiden med i väntan på mens/att få ta graviditetstest?

Träning och fotografering på agendan idag

Publicerad 2013-10-02 21:20:47 i Fotografering, Träning,

Idag var det Viva la Body på träningsprogrammet. Var en helt kul timme, magmusklerna fick sig en rejäl omgång stryk ;) likaså baken. kommer antagligen att kännas imorgon, hoppas jag åtminstone. Då vet man att man gjort något!
 
Hade en väninna över på besök idag och vi satt och diskuterade fotografering. Var riktigt kul att få redogöra för vad vi gått igenom på kursen hittills. Upplever att jag lär mig mycket av att förklara det jag hört åt andra så att de ska förstå. Blir lite som att hålla en lektion för mig själv ;)
Efter det blev jag inspirerad att läsa lite om komposition av bilder, och råkade då stöta på en jättebra sida där man kan läsa om fotografering. Nästan som att gå en liten fotokurs då man bläddrar igenom den hemsidan; http://www.fotonord.se/fotokurs/index.html
 
Rekommenderar sidan varmt då den på ett kort och koncist sätt förklarar grunderna i fotografering.

Slutväntat, vad gäller en sak iaf :)

Publicerad 2013-10-01 21:07:28 i Fotografering, Graviditet, Träning,

Det blev en ny bil för min sambos del! Är så glad, för känns betydligt tryggare nu. Han kör trots allt en ganska lång sträcka då han ska iväg på måndag mornar, så vill kunna känna mig trygg att bilen håller ihop hela vägen!
 
Nu gäller det istället att vänta tills jag antingen får mens, eller eventuellt kan testa för att se om jag plussar.
Igår sjönk plötsligt min basala kroppstemperatur. Trodde termometern fått något fel, men läste sedan att detta kan ske då ägget "fastnar", och att temperaturen sedan borde stiga igen, vilket den gjorde imorse. Så kanske, kanske jag är gravid. Får som sagt vänta och se, trots att jag hatar att vänta! Men visst är det lite spännande också ;)
 
Har varit på yoga och fotograferingskurs idag igen! På yogan provade, och lyckades, jag för första gången att komma upp i huvudstående utan hjälp! Det här var visserligen ännu mot en vägg, men iaf! Är så glad och stolt över mig själv :) Och känns otroligt skönt när jag märker mina egna framsteg och att jag nu orkar bättre :)
 
På fotograferingskursen gick vi igenom det här med slutartid. Det mesta kände jag redan till, men det var helt bra med upprepning också. Vår nästa uppgift är att fota med lång slutartid när vi rör på ett ljus eller något liknande framför kameran, samt att med kort slutartid fotografera något i rörelse. Ska se om jag kan lägga upp ett par bilder här bara jag fått uppgifterna gjorda.
 
Nu lite tv-tittas innan det blir läggdags.

Om

Min profilbild

Tösen

Jag är en tjej som passerat 25 års ålder (nyligen dock!) och som nu valt att sluta räkna åren. Jag älskar äventyr och försöker ofta vara spontan, inom rimliga gränser. Till mina hobbyn hör matlagning, bakning, fotografering samt träning. Jag grubblar mycket kring min vardag, vad som hänt och vad som kommer att hända, och vill gärna dela mina tankar anonymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela