Tösen - vilsen i vardagen

En blogg som handlar om min vardag, om de tankar och idéer jag har om omvärlden som jag kanske inte alltid kan, eller vill yttra högt.

Några dagar sedan sist..

Publicerad 2013-11-29 06:23:07 i Allmänt,

Har inte bloggat på några dagar nu igen.. Har haft min lillebror på besök så har inte riktigt haft tid. Men kan inte riktigt säga att jag haft lust heller. 

Har varit så ressugen de senaste dagarna. Har vissa delar av världen som jag skulle vilja besöka under min livstid, och nu när fertilitetsundersökningarna kommer igång känns det som om min "livstid" plötsligt blivit mycket kortare ;) visst kan man ju resa med barn, men känner kanske inte att New York är ett ställe dit man tar ett litet barn.. Och att resa till Australien med en liten en så känns rätt ambitiöst. För att inte tala om hur mycket dyrare det blir att resa med ett litet barn.. Så jag känner att om jag vill resa till sådana ställen så är det nu jag ska göra det!

Så nu har jag tittat på olika resor till USA..;) men vet inte än om jag har råd.. Och så måste jag se om jag får något resesällskap med mig :)

Blodprov..

Publicerad 2013-11-26 21:14:16 i Graviditet,

Idag blev det klart för mig precis hur viktigt morgonmål är för mig.. Var döhungrig då jag kom till jobbet! Eftersom jag skulle till labbet för att ta blodprov fick jag varken dricka eller äta något på morgonen. Att vara utan att äta gick ändå någorlunda bra just då, men att låta bli att dricka va svårare. Men visst gick det också.

Så nu får jag vänta nästan 3 veckor på att få resultaten från blodprover och gynproverna. Och utöver detta så väntar jag alltså på kallelsen till gynekologiska polikliniken som torde komma i december-januari. Åh, väntar sååå på att få lite svar!

Tupperware- och 80's-prylar :)

Publicerad 2013-11-25 20:43:54 i Allmänt,

Fick idag hem mina nya Tupperware-prylar. Ja, jag vet, det är lite tantvarning över det hela, men jag lovade ju att skriva i lite positivare anda ;) och nya prylar är ju en positiv grej, va?

Nå, tant eller inte så är jag nöjd med mina nya prylar, och här är de: 


Men för att minska risken för tant-stämpel så tänkte jag även lägga in en bild på de assecoarer jag köpt inför 80-tals festen jag kommer att ordna på nyåret. Hade kunnat köpa halva butiken, men nöjde mig till sist med de här: 


Försöker ännu hitta en lämplig outfit till festen, men verkar vara svårt att få tag på en sådan som jag vill ha i Finland. Eller en sådan som inte skulle vara så dyr att frakta från Sverige. Men har ni tips så får ni gärna höra av er! Här är stilen som jag är ute efter, vill dock helst ha kjolen i orange eller grönt..:)

(Bilden lånad från www.costumediscounters.com)



Höstdepression?

Publicerad 2013-11-25 20:15:54 i Höst,

Jag har nu under några dagars tid känt ett slags ångest i kroppen. Helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig ner på golvet och skrika/gråta, och detta utan att överdriva.. Andra stunder känns det bara som om jag skulle vilja lägga mig i ide och vänta på bättre tider. 

På morgnarna känns det bättre, då är jag inte lika frustrerad och känner mig mera hoppfull, lite glad till och med. Men påvägen hem från jobbet känner jag ofta att det vänder.. Och jag vet inte riktigt vad det beror på. Om det bara är en släng av höstdepression? Eller eventuellt pga stress på jobbet? Oavsett så känns det jobbigt. Innerst inne är jag en glad och utåtriktad person, men just nu känner jag mig låst och osynlig, och jag har inte energi att träda fram heller.

Att jag ens ska behöva sitta och skriva om en massa negativa saker irriterar mig. Jag skulle ju helst sitta och dela med mig av glädjeämnen i min vardag, men det är lite svårt just nu. Men jag ska försöka vända på det hela, måste få in lite positiv energi här på bloggen. Så får väl börja med småsteg.. Så ska försöka slänga in ett lite positivare inlägg till näst :)

Äntligen svar..

Publicerad 2013-11-24 19:53:05 i Allmänt,

Mitt gulle har äntligen kommit iland. Han hörde av sig via fb, då hans telefon tydligen gått sönder. Vet inte hur han lyckats med det, men åtminstone är han hemma helskinnad. Usch vad jag hatar att vara ovetande. Hann redan måla upp en hel del olika scenarion i mitt huvud. Nå, nu vet jag i alla fall, så nu kan jag slappna av något igen. Fast helst skulle jag nog ha min sambo här, så jag skulle få lägga mig i hans famn och bli ompysslad.

Många känslor på en gång..

Publicerad 2013-11-24 19:13:49 i Allmänt,

Har känt mig lite förvirrad hela helgen. I ena stunden kan jag känna mig så glad och uppåt, hela världen dansar för mina fötter. Sedan i andra stunden känner jag mig ledsen, nere.. ja något melankolisk på sätt och vis. Ena stunden är jag alltså nöjd och glad med mitt liv, tycker allt flyter på rätt så bra, sedan bara kraschar jag och inser att livet inte ens blivit ditåt som jag hade hoppats eller önskat. Jag vet att de livsdrömmar jag har är sådana som baserar sig på en 10-årig flickas idévärld. Jag har helt klart sett för mycket på amerikanska serier.. Jag drömmer om den här mörka killen med bruna ögon som kommer och får mig att falla pladask och som avgudar mig. Vi blir high school-sweethearts med all drama som ingår. Jag inser ju att det inte är så det går till i verkligheten, men ändå sitter dessa idéer stuck i mitt huvud. Vet inte vad det beror på.
 
Igår var jag på tjejmiddag. Vi ordnade alla var sin utdelad rätt (dvs förrätt, varmrätt, efterrätt eller sallad). Kvällen var mysig, och två av oss valde att gå ut på krog. Jag hade en så otroligt stark lust att få dansa av mig lite. Flirta, skoja och få känna mig levande igen. Men tji fick vi.. det var enorm kö till krogen, och efter en halvtimmes resultatlöst köande var det bara att ge upp. Snacka om att jag blev besviken.
 
Nu är jag dessutom orolig. Min sambo åkte iväg på kryssning igår, och har inte hört av sig sedan han väntade på att gå ombord båten. Skickade ett mess till honom i morse, för att höra hur deras kväll gått, men fick inget svar. Nu borde de vara tillbaka i land, skickade ett mess igen och försökte ringa men hans mobil är avstängd och han har inte svarat på messet heller. Får väl bara vänta o se. Antar att han är slut, eventuellt full och att mobilbatteriet är slut. Men tycker inte om när saker och ting är utom min kontroll.. Vill bara veta att han är okej.

Enkel kycklingsallad

Publicerad 2013-11-24 18:41:59 i Recept,

Så här söndagen till ära ville jag ha något lätt och enkelt att tillreda och äta, så det fick bli kycklingsallad. Och Gud så gott det var! 


Här kommer receptet:

Ca 450g omarinerade kycklingfiléer
1 knippe kruksallad
1 halv röd paprika
2 små tomater
1/5 avokado
1 liten rödlök
Ca 5-10cm gurka
Fetaosttärningar i olja (enligt eget tycke och smak)
1färsk chilifrukt
Balsamvinäger
Chilipulver
Pepparmix
Paprikapulver
2 msk sambal oelek
Matolja för stekning

Tärna paprikan, gurkan, avokadon och tomaterna i lämpliga bitar. Klyv rödlöken på hälften och skiva halvorna. Riv salladen i lämpliga bitar (skär inte med kniv, då salladen tenderar snabbt bli mörk då). Blanda ovanstående ingredienser och fetaosten i en skål. Häll en skvätt matolja i stekpanna. Tärna kycklingfiléerna i ca 1-2cm bitar. Klyv chilifrukten och ta ut kärnhuset. Skär chilin i småbitar och fräs den försiktigt i pannan. Tillsätt kycklingbitarna. Krydda enligt smak med ovannämnda kryddor. Låt kycklingen svalna ett tag innan du lägger den med i salladen. Häll upp i lämplig serveringsskål och garnera med balsamvinäger. Servera gärna med t.ex. örtbatong. Enjoy!

Fertilitetsundersökningarna har kommit igång.

Publicerad 2013-11-23 08:08:21 i Graviditet,

Igår var jag till läkaren. Hon ställde en hel del frågor om när jag slutat med preventivmedel, hur mina menscykler varit innan och efter att jag slutat med p-piller, hur ofta vi har samlag, släkthistoria. Därefter gjorde hon en gynekologisk undersökning där hon tog flera hormonprover. Hon bad mig även gå till labbet på blodprov, så det ska jag göra nästa vecka. Hon satte dessutom iväg en remiss till gynekologiska polikliniken, så att jag får komma på en ultraljudsundersökning. Jag fick sedan en telefontid till läkaren 16.12 så att hon kan delge mig resultaten från proverna.

Så nu har allting kommit igång, och det är skönt! Tycker också det var en jättetrevlig och kompetent läkare :)
Enda negativa är ju förstås att nu har jag åter igen några saker att vänta på.. Resultaten från labbproverna och kallelsen till gynekologiska polikliniken.. Och ni vet ju redan vid det här laget hur jag hatar att vänta ;) men man kan ju inte få allt på en gång!

Idag börjar det..

Publicerad 2013-11-22 06:16:25 i Allmänt,

Idag har jag läkartid, där kring 11-snåret. Jag hoppas på en remiss till vidare fertilitetsundersökningar. Men jag är nervös.. tänkt om läkaren upplever att vi inte försökt särskilt länge och inte tycker att några undersökningar behövs ännu? Men det kan väl han/hon inte.. Jag menar, jag har ju inte haft mens på snart 3 månader, och det är ju aningen svårt att bli gravid om man inte får mens och ägglossning som man ska..
 
Usch.. vill få det här understökat så fort som möjligt. Som jag säkert nämnt tusen gånger så hatar jag att vänta.. Vill bara få ett svar nu! Helst av allt en lösning på problemet, men skulle till en början nöja mig med ett svar, en förklaring.. Och det vet jag att jag inte kommer att få idag, och det irriterar mig red nu.
 
Nå, en sak i taget..
 

Får hålla ut ett par dagar till..

Publicerad 2013-11-20 06:05:55 i Graviditet,

Idag är dag 83, tempen låg på 36,41.. och ja som ni säkert förstått, ingen mens ännu. Men i övermorgon får jag äntligen träffa läkaren, så då är det förhoppningsvis början på lösningen..
 
Tycker jag ha sett gravida eller små bebisar överallt just nu. Många av mina bekanta har antingen nyligen fått ett barn, eller så är de i gravida. Men kanske det sitter i mitt huvud, sådär som när man köpt en ny bil och efter det tycker sig se att alla andra också har samma märke och modell..
 
 

Händelsefull dag..

Publicerad 2013-11-18 20:05:53 i Höst,

Idag har det börjat flytta in nytt folk på min arbetsplats. Och vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta. Visst är det kul med nytt folk, och folk överhuvudtaget i huset, men är lite orolig för hur det nya gängets klienter ska gånihop med mina klienter.. Kan inte gå närmare in på det utan att ge för mycket information, men klientgrupperna passar inte ihop, och är således lite orolig för hur det här ska gå..

Efter jobbet åkte jag iväg till frissan så nu är man ny och fräsch i håret. Blev lite mörkare än jag tänkt mig, speciellt ögonbrynen, men ska väl vänja mig så småningom ;)

Påvägen hem råkade jag köra förbi någon som precis krockat med en älg, tror jag. I alla fall var jag tvungen att stanna en kort sväng då ambulansen anlände till platsen samtidigt med mig. Såg dock ut som att personerna i bilen klarat sig oskadda vilket är tur! Det här var nu fjärde älgkrocken som jag kört förbi, strax efter att det hänt, den här hösten. Plus att jag vara nära att krocka själv för ett tag sedan. Så sådant idag.. Väntar dock ännu ivrigt på fredagens läkarbesök, då kanske det äntligen kan börja utredas varför vi inte lyckats bli gravida än..:)

Så olika liv man kan leva..

Publicerad 2013-11-16 08:02:55 i Kärlek, Sex,

Har just läst en blogg om en kvinna som fyller sin dag med att fungera som älskarinna åt gifta män.. Och hon skriver då alltså en blogg om hur hon förför dessa män och lockar dem till att vara otrogna med henne. Helt otroligt! 

Kvinnan är från en liten ort och har på sätt och vis gjort reklam för sin blogg på FB, genom att efterlysa gifta män som vill vara otrogna på ett köpforum. Det här innebär att det finns en hel del förargade fruar, som har startat en häxjakt för att få reda på vem den här kvinnan är.

Ett av kvinnans kriterier då hon söker män att förföra, är att männen har barn. Hon tror sig på det viset kunna försäkra sig om att känslor inte kommer att bli inblandade och att männen inte kommer att lämna sina fruar. Hon upplever inte heller att det hon gör är fel, det är ju männen som otrogna, inte hon.. Hon rättfärdigar detta vidare med att om de inte var otrogna med henne, så skulle de ändå vara det med någon annan.. Själv upplever jag att hon är lika delaktig som männen! Om jag gav ett skjutvapen åt någon, och den personen dödade någon , så upplever jag att jag skulle vara medskyldig till detta brott. För hade jag inte gett vapnet så skulle kanske inte den här personen haft möjlighet att utföra brottet, eller så kanske det skulle ha misslyckats om personen försökt göra samma sak med en kniv.. Oavsett har jag gjort det möjligt för den hör personen att utföra brottet.

Jag förstår visserligen attraktionen i gifta män, det förbjudna är ofta lockande och spännande! Och på samma vis ser jag också attraktionen i att vara otrogen, jag gillar själv att flirta trots att jag är upptagen.. Men jag tror inte jag någonsin kunde gå så långt att jag skulle ha sex med en annan.. Själv tror jag att jag flirtar med andra män för att jag söker bekräftelse på att jag ännu är attraktiv och åtråvärd, speciellt som min sambo verkar ha svårt att uttrycka sina känslor för mig. Jag vet att han älskar mig och att han fortfarande åtrår mig, men ibland är det skönt att verkligen se och höra att man är det. Och så länge som jag håller mig till att flirta är det väl okej? 

Vad har du för syn på saken? Var går gränsen?

Fantastiska nyheter :)

Publicerad 2013-11-13 20:50:13 i Graviditet,

Har idag chattat med min kompis, som försökt bli gravid under en längre tid. Idag var hon på sitt första ultra, och allt såg bra ut! Jag känner mig som ett enda stort leende, så glad är jag för henne! :) Visst finns det ännu en rätt så hög risk för missfall, men man måste ju kunna glädjas åt sånt här. Det tjänar ju inget till att gå och oroa sig hela tiden..
 
Nu är det 9 dagar till min läkartid, dvs final countdown.. Jag hoppas innerligt att min situation tas på allvar och att vi får hjälp med att bli gravida.

Trött på att vänta..

Publicerad 2013-11-12 21:53:39 i Allmänt, Graviditet,

Nej, ingen mens ännu heller. Trött på att vänta. Vad är det för fel på mig?! Vet inte vad jag ska tro längre, är det fel på min kropp eller mitt huvud. Är det jag själv som orsakar det här? Och så ska jag gå och vänta till 22.11 innan jag ens får en början till ett svar..

Inte nog med det så är jag förbannat trött på mitt hår, och jag har tid till frissan först på måndag.. Känns som en evighet till dess också. Och nu har jag slut på pengar.. Lönen kommer visserligen i fredag, men ja, ni kan ju kanske gissa.. Jag tycker det känns som en evighet till dess också.. Känner mig fruktansvärt gnällig, förlåt..

Tror det är bäst jag går och lägger mig innan jag blir värre. Kanske imorgon blir en bättre dag. Har ju något trevligt att se på nu iaf närd ET finns en snygg byggarbetare/målare på jobbet vårt ;)

Enkel kycklingsallad

Publicerad 2013-11-11 20:32:07 i Recept,

Idag ordnades det ett Tupperware-party hemma hos mig och jag ville då bjuda på något enkelt men gott, och då blev det en kycklingsallad med bulgur..

Följande ingredienser hade jag i salladen, mängder får man lägga enligt eget tycke, smak och behov, men jag skriver nu upp ungefär hur mycket jag hade i min sallad:

Ca 450g omarinerade kycklingfiléer
3dl bulgur
En rejäl näve machesallad (även känt som babyspenat)
1 stor tomat
1 paprika
5cm purjolök 
200g fetaost
Paprikapulver
Chilipulver
2msk sambal oelek
Matolja

Machesalladen sköljde jag och fördelade i mindre bitar. Därefter skar jag upp grönsakerna i mindre bitar och tärnade fetaosten. Bulguren kokade jag enligt anvisningarna på förpackningen och tillade i salladen efter att den svalnat. Kycklingfiléerna tärnade jag och stekte i en skvätt matolja. Då kycklingen börjat få färg kryddade jag den med lite paprika- och chilipulver. Då kycklingen var nästan färdig smaksatte jag den ännu med ett par matskedar sambal oelek.   När kycklingen sedan svalnat var det bara att tillägga den i salladen och röra om ordentligt. Salladen serverade jag med karelska coctailpiroger samt äggsmör, men man kan lika bra servera med batong eller varför inte knäckebröd? :)








Temperaturförändringar på gångs

Publicerad 2013-11-11 06:03:54 i Graviditet,

Jag är inne på CD 74, och imorse då jag mätte temperaturen så hade en förändring skett.. Min basala kroppstemperatur har de senaste 20 dagarna oftast legat mellan 36,5- och 36,6-någonting, men idag visade termometern 36,27. Tog tempen två gånger och den visade så gott som det samma båda gångerna. Kanske detta är ett tecken på att min mens ska komma igång igen? Enligt de sidor jag läst på så brukar temperaturen sjunka samma dag, eller dagen innan man får sig mens.. Jag hoppas verkligen det! Men det är väl som vanligt bara att vänta och se..

Pulled pork... Mums!

Publicerad 2013-11-10 17:27:00 i Allmänt, Recept,

Jag hittade, tack vare en kompis, för ett tag sedan ett recept på pulled pork på nätet och bestämde mig nu för att laga det till vår familjemiddag.. :) Receptet är något modifierat från det ursprungliga för att lämpa sig till mitt kylskåpsibnehåll ;)
 
Jag började med att laga ihop kryddpastan till köttet på fredagkväll.
 
Kryddpasta till köttet:
5 pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk spiskummin
2 tsk cayennepeppar
2 tsk chili
1 tsk svartpeppar (grovmalen)
1 tsk salt
4 tsk paprikapulver
1 msk farinsocker
4 msk ketchup
3 msk barbequeolja
1 tsk tabasco
 
Några av kryddorna jag använde..
 
Till receptet använde jag 1,5kg kasslerkött, som jag lade i en ugnsform med höga kanter. Sedan smorde jag in köttbiten med kryddpastan. Därefter lät jag köttet stå och marineras i kylskåpet över natten. 
 
 
Tidigt nästa morgon tog jag ut köttet i rumstemperatur och satte ugnen på 125 grader. Därefter klyftade jag 2 gula lökar och 4 vitlöksklyftor, som jag sedan satte på och runtom köttet. Därtill blandade jag 1,5 dl barbequeolja med 0,5 dl vatten, som jag sedan hällde över köttet. 
 


Sedan var det bara att sätta in köttet i ugnen och vänta. Köttet skulle stå minst 6 timmar i ugnen, men eftersom jag ville ha det så mört som möjligt så valde jag att ha det och stå 10 timmar i ugnen. Och mört blev det! 
 
Efter att det hade stått 10 timmar i ugnen var det bara att lyfta över köttbiten i en annan form och sedan dra isär köttet med två gafflar så att det blev som trådar, därav namnet pulled pork. För att göra köttet sakrikare och saftigare tog jag en del av köttsaften/marinaden samt all lök och hällde över köttet. Sedan var det bara att servera :)
 
 




Ett veckoslut jag ser fram emot!

Publicerad 2013-11-08 06:13:34 i Familj,

Idag kommer min älskling hem! Vi har inte setts på två veckor nu, då han var tvungen att jobba över helgen, och det känns! Jag saknar hans leende, hans beröring, bara att få vara med honom.. Lite orolig är jag nog, för fredagar hör inte till hans bästa dagar. Efter en veckas jobb (i det här fallet två) och en 1,5h bilresa hem, så brukar han inte vara på så gott humör. Han är en sådan som lätt blir irriterad då han är trött, och han märker inte alltid att det går ut över andra.. Men jag hoppas jag ska kunna få honom på gott humör :) Ända problemet är att vi kommer knappast att få någon egen tid idag, eftersom min lillebror kommer hit, då det är farsdag på söndagen. Och han kommer högst sannolikt att bo hos oss under veckoslutet, då min storebror och hans familj bor hos mina föräldrar. Men vi får göra det bästa av situationen..;)
 
I lördag ska vi även ha middag för hela familjen; mina föräldrar, jag och min sambo, min lillebror samt min storebror med sin familj. Det ska bli riktigt trevligt. Vet inte ännu vad jag ska tillreda, funderar på pulled pork burgare, men är lite osäker då jag vet att min storebrors sambo inte är van vid griskött, då hon är född i ett muslimskt land. Men vi ska se..
 
Sedan måste jag även fundera ut något inför farsdagen. Vi brukar alltid ha kaffe tillsammans med familjen, och bjuda på något gott till kaffet. Måste bara fundera ut vad pappa skulle tycka bäst om :)
 
Oavsett så ser jag fram emot helgen!
 
 

Tiden bara går..

Publicerad 2013-11-07 06:24:11 i Allmänt,

Då var jag inne på dag 70 av min menstruationscykel.. och nej, ingen mens ännu heller. Somliga kan tycka att det är patetiskt eller onödigt att hålla koll på hur många dagar sedan min senaste mens började, men jag gör det alltså för att kunna se vad min basala kroppstemperatur vanligen ligger på, och för att det kan vara nyttig information för en fertilitetsläkare att veta. Men vad vet jag? Har ju inte träffat någon sådan ännu. Förhoppningsvis får jag dock en remiss vidare till en fertilitetsundersökning då jag träffar läkaren 22.11.
 
Innan dess kommer jag att hinna med ett tandläkarbesök och en tid till frisören. Åh, vad jag längtar efter att få mitt hår färgat och klippt! Kan inte minnas när jag senast skulle ha lämnat det så här läng emellan. Då jag äntligen sitter hos frisören så har det gått över 3 månader sedan senaste besök. Och visst, det är inte sååå lång tid, men med tanke på hur min utväxt ser ut nu så är det nog det, haha!
 
Men nu är det dags att göra sig klar för jobbet igen. Tror det blir en bra dag, för idag har jag inga klienter. Missförstå mig inte, jag älskar mitt jobb och älskar att jobba med barn, men ibland är det skönt med en paus från vardagen och det är precis vad jag kommer att ha idag!
 
Ha en bra dag allihop!

Svenska dagen :)

Publicerad 2013-11-06 20:14:14 i Allmänt,

Som det kanske redan framkommit i min blogg så är jag alltså finlandssvensk. Och en stolt sådan! 
Upplever att Anna-Lena Laurén träffade mitt i prick i sin artikel "How to be Finnish in Swedish" då hon beskrev finlandssvenskans roll i Finland: "the Swedish language has a cultural and historical significance in Finland that can’t be measured by percentage".
 
Jag är helt tvåspråkig, och har således ingenting emot finska eller finnar, om man får använda det uttrycket. Men jag står starkt på finlandssvenskan sida, och tycker det är viktigt att bevara såväl språket som kulturen. Jag hoppas bara att den finska befolkningen förstår betydelsen av svenskan i vårt land..:)

Otrolig fotograf..

Publicerad 2013-11-05 21:29:38 i Fotografering,

På fotograferingskursen har vi idag tittat på en dokumentär om en otrolig fotograf, Sally Mann.Sally Mann är en av Amerikas kändaste fotografer. Hon är känd för att ha tagit en hel del kotroversiella bilder. Bl.a. har hon tagit väldigt nakna och sensuella bilder på sina barn, vilket väckt en hel del kritik. Hon har även fotograferat kroppar i olika skeden av föruttnelse. Även denna serie av bilder har väckt starka känslor hos många.
 
Själv fastnade jag för den här bilden ur hennes serie kallad Immidiate Family:
 
 
Gillar känslan hon fångat i barnens ögon, samt "färgerna" och kontrasten i bilden. Hoppas verkligen att jag någon gång själv kan fånga en liknande känsla på bild. 
 
Jag och min kompis, som går på samma kurs som jag, har nu bestämt oss för att ordna en fotograferingskväll för att öva på porträttfotografering. En annan kompis till oss har ivrigt ställt upp som modell, så ska bli kul att se hur vi lyckas. Nu dags för säng igen, så man orkar på jobb igen..

Är redan alldeles kär..

Publicerad 2013-11-04 21:05:33 i Familj,

..i min lilla brorson! <3 Åh vad han är ljuvlig. En så god, glad och nöjd liten krabat! :D
Har bara sett honom i ett par timmar, men är helt såld! Kan inte sluta le när jag tänker på hans fina ögon och hans charmiga lilla leende. Kan inte vänta tills jag får se honom imorgon igen!

Kyckling- & tacopaj

Publicerad 2013-11-03 21:40:57 i Allmänt,

I min personbeskrivningar så har jag nämnt att jag gillar matlagning och att baka, men hittills har jag inte bloggat om detta. Det beror delvis på att jag under en längre tid inte varit särskilt inspirerad och delvis på att jag inte haft möjligheter att lägga upp bilder på det jag lagat, och det tycker jag hör till. Men nu är detta problem åtgärdat, så hör kommer ett recept på två pajer jag förberett för middag med familjen imorgon.

Jag är själv inte så förtjust i pajbotten, men detta recept gillar jag verkligen!

Pajbotten:
100g margarin
2dl vetemjöl
1dl potatismosflingor
1dl riven (Emmentaler) ost
1tsk bakpulver
1/2tsk salt
1dl vatten

Rör de andra ingredienserna i det mjuka margarinet och tryck sedan ut degen över bottnen och kanterna av en pajform. Ställ formen att vila i kylskåp medan du gör fyllningen. Värm ugnen till 200 grader.

Fyllning kycklingpaj:
Ca 500g kycklingfiléer 
1-2msk röd currypasta (beroende på hur starkt man vill ha det)
Ca 5cm purjolök
1/3brk soltorkade tomater
1/2bit fetaost
150g créme fraîche 
1/2 paprika 
Matolja
Riven ost

Strimla kycklingen. Häll en skvätt matolja i en stekpanna och rör ner currypastan i matoljan, hetta upp. Stek kycklingstrimlorna och lägg sedan den strimlade purjolöken med i pannan. Tärna paprikan, tomaterna och fetaosten. Stäng av plattan och tillägg paprikan, tomaterna och fetaosten i pannan. Rör ner créme fraîchen och häll sedan över allt i pajformen. Strö över lite riven ost och grädda sedan i mitten av ugnen ca 30 minuter.




Fyllning tacopaj:
Ca 500g malet nötkött
1 liten gul lök
1 liten röd paprika
1/3 burk majs
1påse tacokrydda
Ca 150g créme fraîche 
Riven ost
Körsbärstomater

Stek och krydda köttet. Tillsätt den tärnade löken. Lägg till den tärnade paprikan i slutskedet av stekningen. Stäng av plattan. Tillsätt majsen och créme fraîchen. Rör om och häll sedan över fyllningen i pajformen. Dela körsbärstomaterna och lägg dem utanpå fyllningen. Strö över riven ost och grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter.






Varför? :(

Publicerad 2013-11-03 21:02:26 i Allmänt,

Fick idag höra så tragiska nyheter.. Idag begravdes en ung man, som jag kände flyktigt. Han hade tagit sitt eget liv..

Vilka tankar går en sådan ung mänska och bär på, då slutresultatet blir döden? Jag känner mig så arg då jag tänker på att ett liv har gått förlorat, för att en person har blivit sårad och därefter tagit ett irrationellt beslut.. 

Jag är så ledsen över att den här killen ha behövas känna sig så ensam och sårad att han valt att ta sitt eget liv. Men samtidigt är jag så arg på honom, för det han har gjort går inte att återta, och det är ett av de mest själviska handlingar en människa kan göra! För det är inte personen som begår självmordet som sedan får lida, utan alla de som stått personen nära.. Familj, släkt och vänner.. Till och med flyktigt bekanta människor berörs av en sådan händelse..

Oavsett, så hoppas jag att denna unga man nu får vila i frid, och att alla de som är kvar och saknar honom någon dag uppnår sinnesro..


Fuskar lite idag..

Publicerad 2013-11-01 15:12:05 i Träning,

Hade tänkt fara och träna idag, men det blev inte av. Kände mig inte tillräckligt motiverad och hade därför några ursäkter färdiga i bakfickan; jag har inte råd just nu, jag måste hem till mammas papegoja, jag måste och handla och om jag åker och tränar ännu efter det så blir det så sent innan jag kommer hem, och det gör ju inget om jag skippar den här gången då jag tränat två gånger den här veckan ändå, speciellt eftersom jag ännu har sådan träningsvärk från onsdagens träning..;) Och ja, vågen visade ju på 56,6kg i morse, så jag har ingenting att ora mig för gällande vikten heller!! Så nu sitter jag här på soffan och slappar istället. Men jag är iaf stolt över att jag inte köpte snacks då jag var och handlade :)
 
Ska se om jag skulle lyckas bygga upp så mycket motivation att jag skulle orka yoga lite ikväll, but I doubt it ;) Har sällan så mycket sjlvdisciplin att jag skulle klara det. Men jag har åtminstone lyckats göra några armhävningar två dagar irad nu, hehe..
 
Vad brukar ni köra med för ursäkter? Eller har ni en självdisciplin av stål? 

Så glad, och nu även hoppfull!

Publicerad 2013-11-01 06:21:07 i Graviditet,

Min kompis som har försökt bli gravid i snart två år har äntligen plussat! :D
Och jag är så glad för hennes skull! Önskar förstås att det vore jag, men nu är det inte så och jag är glad för hennes del. Det ger mig också hopp. Jag vet att vi inte försökt särskilt länge och att det inte riktigt finns någon orsak för mig att börja mista hoppet, men ändå mister jag en liten gnutta hopp för varjde dag som går.. Men tack vare att min vän plussat, känns det som att kanske jag också har en chans. Att risken för att jag skulle vara infertil är mindre nu. För det är en stor rädsla jag bär inom mig.. att jag eventuellt är infertil. Men det får tiden visa.
 
Nu ska jag göra mig redo för jobbet igen. TGIF, imorgon får man äntligen sova ut!

Om

Min profilbild

Tösen

Jag är en tjej som passerat 25 års ålder (nyligen dock!) och som nu valt att sluta räkna åren. Jag älskar äventyr och försöker ofta vara spontan, inom rimliga gränser. Till mina hobbyn hör matlagning, bakning, fotografering samt träning. Jag grubblar mycket kring min vardag, vad som hänt och vad som kommer att hända, och vill gärna dela mina tankar anonymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela