Tösen - vilsen i vardagen

En blogg som handlar om min vardag, om de tankar och idéer jag har om omvärlden som jag kanske inte alltid kan, eller vill yttra högt.

Galet sug..

Publicerad 2014-04-29 18:39:00 i Min graviditet,

De senaste dagarna har det känts som om jag kunde äta non-stop! Ingen skillnad om det är saltigt eller sött, men föredrar förstås det mest ohälsosamma.. Godis, chips och GLASS! Hoppas det är tillfälligt och att man inte kommer att svälla upp som en badboll ;) Kommer ju trots allt att bli stor nog redan iom att det är tvillingar på kommande..

Men trots detta, så ska jag nu stiga upp, gå och ta mig en rad av Fazers mjölkchoklad med cashewnötter, mmmm.. Och räcker inte det så blir det en vanilj-choklad glassstrut till efterrätt, haha! Om jag nu inte lyckas skärpa till mig och skala en morot istället ;)

De senaste inköpen

Publicerad 2014-04-28 08:10:55 i Allmänt,

Här är de senaste inköpen:


Blev en amningskudde och ett skötbordsubderlag från Lastentarvike. Betalade sammanlagt 34e för dem, vilket jag tyckte var ett helt hyfsat pris! Dessutom tyckte jag om mönstret och färgen. Fanns även i svart, rött och blått. Eftersom jag inte är så för rött eller blått så skippade jag genast det, och svart tänkte jag skulle bli för mörkt i hjälpköket, så det fick bli grått.

Köpte på huuto.net för en dryg vecka sedan en Maxi Cosi Cabriofix bilbarnstol med tillhörande Familyfix-bas för 175e, vilket jag tyckte var ett kap, med tanke på att stolen endast använts av ett barn och var av årsmodell 2013. En helt ny med samma bas skulle ha legat på ca 350e. Så nu i helgen var jag även efter den till mina föräldrar. Vi provade med sambon att installera den i min bil, och det gick hur smidigt som helst! Enligt alla indikationer på basen så har vi även lyckats installera den rätt, haha! Ni får ursäkta den dåliga bilden, var lite svårt att ta bild med iPaden så hela bilstolen kom med, och så var det dessutom motsol.


Bilbarnstolen kändes även väldigt lätt, vilket jag tycker är jätteviktigt med tanke på att jag kommer att bära på två stycken! Så nu är det bara att invänta på att nästa anländer :)

Vecka 18

Publicerad 2014-04-27 08:19:13 i Min graviditet,

Nu har 17 veckor och 3 dagar passerat av den här graviditeten, och jag är således i graviditetsvecka 18. Ber om irsäkt för att kag åter igen är lite sen med veckouppdateringen, men jag har varit bortrest ett par dagar, och så har det helt enkelt varit alldeled för fint väder för att sitta vid iPaden. Det är det för den delen nu också, men klockan är ju inte ens 8 så tänkte jag skulle ta mig i kragen och skriva innan jag går ut.
 
Här är en uppdatering om den pågående veckan:
 
Babysarna, vecka 18:

Twinsen är nu 12,5 till 14 cm mellan hjässa och stuss, och väger mellanv150-200 g. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen. Babysarna övar nu på att suga inför amningen. Även andra basreflexer som är vitala för dem övas under tiden i livmodern. Hjärnans första kritiska stadium är nu över för dessa små. Twinsen har även börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Då de föds kommer kroppsfettet att utgöra ca två tredjedelar av deras vikt. Babysarna kan nu rynka på pannan och göra grimaser. Och de lystrar med största sannolikhet till olika ljud nu. Höga ljud, som hundskall, kan få de små att hoppa till i magen. Deras ögon, som nu är på sina rätta platser, gör små sidorörelser och kan även uppfatta ljus, trots att ögonlocken är stängda. De kan således vända ryggen till om magen utsätts för ljus. Vecka 18 är en enormt aktiv period med rejäla träningspass. Twinsen vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör babysarnas unika fingeravtryck börjar framträda. I tarmen har babysarnas första avföring samlats, vilket kallas för barnbeck. Om det skall bli pojke/pojkar så bildas prostatan nu. Kanske viftar de också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna. 


Kroppen, vecka 18:
 

Det är vanligt att man ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och vikten kommer sannolikt att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om man är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Det viktigaste är att man äter rätt,  då behöver man inte oroa sig för onödiga kilon. En del börjar få ryggbesvär, somliga blir täppta i näsan eller får svårt att röra sig som de vill. Det börjar helt enkelt kännas att man är med barn. Att sitta still länge i bil eller flyg ökar risken för blodpropp i benen. Därför är det viktigt att man använder stödstrumpor, rör sig så mycket som möjligt samt dricker mycket vatten för att minska risken. Förändrad hormonbalans påverkar miljön i slidan  och det är därför lättare att drabbas av svampinfektion i och runt slidan. Symtom på svampinfektion är sveda, klåda och flytningar. I det här skedet har oftast tröttheten avtagit, och många återfår sin sexlust. Många som är gravida för första gången kan börja känna av babyn nu. I början kan man eventuellt missta det som att magen kurrar, men det är egentligen babyn som rör sig.  

Jag, vecka 18:

Äntligen har huvudvärken jag hade tidigare i veckan släppt. Vet inte om det är järntabletterna jag kan tacka detta för, men skönt är det i alla fall! Jag tycker mig ha börjat känna mer rörelser i magen nu, men än så länge är de fortfarande diffusa. Men jag tycker det är lika mysigt ändå! Nu har vi shoppat lite mer babysaker hem. Köpte en amningsdyna och ett skötbord hem. Har även fått tag på begagnade bärkassar till tvillingvagnen. Kan säga att de inte var lätta att få tag på! På torsdagen köpte jag även tyg till de blivande babynesten, är riktigt nöjd med tyget faktiskt. Ska försöka lägga upp bild på inköpen i ett lite senare skede. Idag kommer mina föräldrar även att komma på besök, och då ha med sig en av de bilstolar jag köpt begagnade. Hoppas verkligen den är i bra skick och att den passar i bilen :)

Varit på läkargranskning

Publicerad 2014-04-23 19:28:32 i Min graviditet,

Idag har jag varit till mödrarådgivningen och träffat både hälsovårdaren och läkaren. Med hälsovårdaren gick vi igenom mitt allmänna hälsotillstånd. Berättade att jag haft huvudvärk sedan igår morse, samt att jag börjat få känningar av foglossning. Hon gav mig lite tips, samt en artikel att läsa om vad jag kan göra för att förebygga att det skulle bli värre. Sedan kollade hon urinprovet, mätte blodtrycket samt hemoglobinvärdet. Allt annat var ok, men mitt hb-värde hade sjunkit från 140 till 119. Hälsovårdaren menade på att huvudvärken kan bero på detta och ordinerade mig att börja äta järntillskott. Hon gjorde även klart för mig att det bara är att säga till då jag börja tycka att jag inte klarar av jobbet mer, så ordnar hon sjukskrivning. Är inte på när redo för det än, men skönt att veta att möjligheten finns!

Därefter var det dags för läkargranskningen. Även läkaren frågade om mitt allmäntillstånd. Berättade om huvudvärken och vi diskuterade om hur jag annars mått. Han mätte syphus/fundus (om det nu skrivs så) avståndet, vilket innebär att han mäter avståndet från blygdbenet till livmoderns övre kant. Jag mätte 20cm, vilket är mer än normalt i denna vecka, men så är det ju tvillingar där, så det var jelt okej tyckte han! Vi lyssnade även på hjärtljuden, och det var otroligt skönt att höra att de verkar må bra. Ena låg på 148 och andra på 151 slag per minut.

Läkaren verkade se att jag inte mådde särskilt bra, så han erbjöd sig att sjukskriva mig imorgon, men eftersom jag ändå ska på semester så tyckte jag det var onödigt. Men skönt att veta att de är så tillmötesgående!

Slapp tack och lov gynundersökningen. Har aldrig blivit undersökt av manlig läkare tidigare, och tycker det skulle ha könts lite obekvämt i och med att läkaren är en av mina kolleger..;)

Nästa grej som är inprickad i kalenderna är RUL 16 maj, då vi äntligen får SE småttingarna igen, sedan är det besök på mödrarådgivningen igen 20 maj.


Läkargranskning idag

Publicerad 2014-04-23 05:48:30 i Allmänt, Min graviditet,

Idag ska jag på läkargranskning till mödrarådgivningen. Fasar lite för att stiga på vågen för har säkerligen gått upp över två kilo under påsken. Känner mig extremt svullen idag. Utöver detta så har jag även huvudvärk andra dagen i rad. Sover dåligt om nätterna, vilket säkert orsakar huvudvärken..

Tror att jag inatt kände av båda tvillingarna, men är inte säker, för det var så diffust. Så jag hoppas på att idag få lyssna till hjärtljuden så att jag slipper min oro något. 

Efter det är det 5 dagar ledigt igen som gäller :) Tar ut 3 semesterdagar. Det ska bli såå skönt att få slappa lite igen, hihi!

Vecka 17

Publicerad 2014-04-19 11:17:31 i Min graviditet,

Idag är jag inne på 16+2, och befinner mig således i v17. Det känns otroligt att jag eventuellt redan är halvvägs in i graviditeten, med tanke på att många tvillingar föds kring v34.
 
Här är lite information om den pågående veckan:
 
Babysarna, vecka 17:

Babysarnas skelettet är nu helt synligt på röntgenbilder och de börjar nu får mer barnrika proportioner. Kropparna växer fort och växer ikapp huvuden. De är nu ungefär 11-12cm från hjässa till stuss, 18cm långa från topp till tå, och väger ca 100-180gram. De är således såpass stora att de nu fyller en kupad hand! Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av deras kroppar. Underhudsfett bildas och det hjälper babysarna att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Fosterfettet ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden, så att den inte blöts upp av fostervattnet. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som babysarna rör sig i är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Deras hår har börjat växa och bli längre Och deras fingrar och törnar nu fått pyttesmå naglar. i det här stadiet börjar babysarna bli medvetna om ljud utifrån och kan reagera på dem. deras bröstkorgar hävs och sjunker när de tränar sin andning. Babysarna befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett ligger de mitt emellan blygdbenet och naveln.

 
 
Kroppen, vecka 17:
 
Vanligtvis har den blivande mamman nu gått upp mellan två och fem kilo, men det är väldigt individuellt. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna – tandköttet blöder lättare, näsan kan vara täppt hela tiden och man kan få näsblod. Man kan även börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i kroppen. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret och man kan känna av ökad smärta i ljumskarna. Sockermängden i slidan ökar under graviditeten och det är lättare att drabbas av svampinfektion i och runt slidan. Symtom på svampinfektion är sveda, klåda och flytningar. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.
 

Jag, vecka 17:

Jag har från och till känt lite svaga rörelser i magen, men inget som jag med säkerhet kunnat säga att är babysarna. Men inatt 5-tiden råkade jag ha min hand på högra sidan lite snett under naveln och kände då tydliga små sparkar. Kändes som en liten pingisboll som gick an mellan fingrarna på mig! En helt otrolig känsla! Och otroligt skönt att få bekräftelse att det finns åtminstone ett litet levande knyte i magen på mig! På söndagen var vi och köpte en begagnad Emmaljunga Twin cerox 360, och nu i veckan har jag lyckats köpa två stycken begagnade Maxi Cosi Cabriofix-bilbarnstolar med tillhörande Familyfix-baser. Båda var av årsmodeller 2013, så borde vara i bra skick. Den första torde jag få hem inkommande fredag, så får man testa på att sätta fast den i bilen :)

På onsdagen är det dags för läkargranskning på mödrarådgivningen. Ser faktiskt fram emot att få gå dit igen, känns som att tiden går lite snabbare då. Hoppas även på att få lyssna på hjärtsjukdom, så man hör att Piff & Puff mår bra :)

Inhandlat till tvillingarna :)

Publicerad 2014-04-14 20:49:58 i Allmänt,

Skickade iväg min bror förra torsdagen till Galna Dagarna för att shoppa lite smått till tvillingarna :)

Här är resultatet:


En del tycker kanske det är lite tabu med svart till småbarn, själv gillar jag det skarpt. Nu råkade dessa outfits bli helt svartvita, men betyder ju inte att man behöver kombinera dem så sen :)

Tvillingvagn

Publicerad 2014-04-14 06:22:04 i Allmänt, Min graviditet,

Igår köpte vi en tvillingvagn. Kändes lite tidigt då vi inte varit på rutinultraljudet än, men kunde inte låta bli då vi hittade en sådan som jag ville ha och i så bra skick! Det blev alltså en Emmaljunga Twin Cerox 360, och såhär ser den ut (ursäkta den dåliga bildkvalitén):

Enda problemet med vagnen är storleken . Vi får endast in den genom huvudingången, men vår hall eller vårt vidgången är så litet, så skulle ogärna behöva ta in vagnen den vägen. Helst hade jag tagit in den via terassdörren eller dörren till hjälpköket, men vagnen är tyvärr ca 1-2cm för bred för detta :/ Men vi kom underfund med att jag lika bra kan lämna vagnen i vårt uppvärmda garage och bära in tvillingarna i sina bärkassar (som jag inte ännu köpt), på så vis behöver jag inte fundera över att vagnen ska rymmas in. Tiden får väl visa om det kommer att lyckas ;)

Jobbig natt..

Publicerad 2014-04-12 07:25:43 i Min graviditet,

Åh, inatt var en jobbig en.. Vaknade som jag brukar där vid 2-tiden för att gå upp och kissa, men efter det kunde jag inte somna om! Jag hade sååå velat vända mig på mage, men det går ju inte längre :( så låg och vred mig i närmare 1,5h innan jag slumrade om. Sedan vaknade jag igen 6-tiden och efter det var det kört! Fick inte sömn mer..

Hoppas bara att det inte fortsätter såhär.. Vet att det är vanligt i slutet av graviditeten, speciellt när det gäller tvillingar, att det kan va svårt att hitta en bekväm ställning så att man kan somna. Men skulle verkligen inte palla att ha sömnlösa nätter från och med nu fram till att tvillingarna föds!

Känner ännu av den eventuella foglossningen. Och igår var första dagen som det verkligen kändes, så att det gjorde lite ont. Hoppas bara det lugnar ner sig det också, annars kan det nog vara att jag har tunga 20-25 veckor framför mig..

Vecka 16

Publicerad 2014-04-10 06:13:20 i Min graviditet,

Idag är jag inne på 15+0, och går således in i graviditetsvecka 16. Det känns otroligt att jag eventuellt redan är halvvägs in i graviditeten, om man tänker på att en förtidig födsel är en väldigt realistisk risk när det kommer till tvillinggraviditeter. Förstås så hoppas jag ju att småttingarna stannar längre än så i min mage, oavsett hur obekvämt och trångt det kommer att bli med dem båda där! Vill ju att de ska vara friska och må bra då de föds.
 
Här är lite information för kommande vecka:
 
Babysarna, vecka 16:

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och babyn ser, för var dag som går mer och mer, ut som en färdig människa. Babysarna är nu ungefär 10-11cm från hjässa till stuss, och ungefär 16 från topp till tå och väger kring 80-150g. I storlek motsvarar de ungefär ett äpple eller en liten apelsin. Nu är deras armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet fortsätter att hårdna i och med att benen förkalkas. Processen kallas för ossifikation. Småttingarna kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det här kan ses på en ultraljudsundersökning genom att de rör sig med samordnade rörelser. De sparkar och rör sig nu ständigt under vaken tid. Det är fullt med aktivitet i livmodern, babysarna rullar runt, sparkar och gör volter. Många kvinnor känner sin baby sparka första gången mellan vecka 16 och 20. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Om det är fråga om ens första barn så dröjer det oftast några veckor till innan man känner sparkar. Babysarna kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som när man ligger i badet med öronen under vattnet. Även om babysarnas ögon är slutna kan de nu reagera på ljus. Om man lyser med en ficklampa mot magen, till exempel, är det troligt att de försöker förflytta sig bort från ljuset. Även deras smaklökar utvecklas nu.

 
 
Kroppen, vecka 16:
 
I det här skedet kan man börja känna sig lite piggare igen. Illamåendet har försvunnit för de flesta (men inte alla!) och vissa som har fött barn förut kan börja känna att det är något som rör sig i magen. Det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Det Om man stannar upp och känner efter och  kan man lära sig känna babyns rörelser. De blir mer och mer tydliga. Kroppen fortsätter att växa och midjan försvinner mer och mer. Hjärtat pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att man lätt blir andfådd. En del gravida kan få halsbränna. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten och är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, så kallad foglossning. Ofta uppstår det då värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få för att lätta dessa symptom. I vecka 16 når livmodern ungefär halvvägs upp till naveln. En del kan känna av Braxton Hicks sammandragningar, som är övningssammandragningar. Dessa är smärtfria och oregelbundna och förbereder kroppen för den kommande förlossningen. Om man upplever fler än fem sammandragningar per timme, de återkommer regelbundet eller förekommer tillsammans med intensiva kramper eller ryggsmärta ska man kontakta sin barnmorska eller läkare. I det här skedet brukar graviditeten även börja synas, speciellt då man har mer åtsittande kläder. Efterhand som gravidmagen växer förflyttas de inre organen för att göra plats för den kommande babyn. Mindre plats innebär att man kanske inte längre klarar av lika stora måltider, utan måste iställe äta mindre måltider oftare. Att det blir trångt i magen kan leda till halsbränna, matsmältningsproblem och gaser i magen. Blodflödet har även ökat för att kroppen ska kunna ta upp mera näring, vilket vanligtvis leder till att man får börja springa oftare på toaletten igen.
 

Jag, vecka 16:

Magen har vuxit till sig, och det börjar verkligen vara obekvämt med vanliga byxor. Tur så har mina första mammabyxor äntligen anlänt! De ilningar som jag känt i underlivet, känningarna jag haft i vänstra skinkan och baklåret har fortfrande inte gett med sig. De var något lindrigare idag, fram tills jag var på Bodystep idag. Då förvärrades symptomen. Hoppas verkligen det inte är tecken på foglossning! Så nu gäller det att dra ner på tempot gällande träningen. Får satsa på promenader och lugna träningspass istället!

Jag har nu börjat shoppa lite smått för tvillingarna. Var på ett barnloppis förra helgen och köpte där några unisex-bodyn och -byxor i storlek 50-56. På nätet har jag även köpt lite begagnade kläder och igår var jag in till Lindex och köpte lite kläder som var på 70% rea. Jag skulle gärna ha köpt matchande bodyn, men i olika färger. Nu fanns det inte det, så det blev identiska. Men det finns ju inget som säger att de måste bära dem samtidigt ;) Jag har även börjat kolla på babyskydd, tvillingvagnar och spjälsängar på nätet. Men tror det får vänta ännu tills nästa ultraljud, då vi förhoppningsvis fått beskedet att allt är okej med twinsen :)

Vecka 15

Publicerad 2014-04-07 18:28:00 i Min graviditet,

Idag är jag i v14+4, dvs ungefär halvvägs in i v15. Det har hänt mycket i mi vardag nu, så har inte riktigt hunnit blogga. Men nu ska jag försöka skärpa mig igen. Jag har säkerligen glömt att skriva tidigare, men informationen som jag skriver gällande de olika graviditetsveckorna är ihopsamlade och lånat från diverse graviditetssidor, som t.ex. gravid.se, mammasidan.se, babyvarlden.se, babycenter.com m.m.
 
Här är lite information gällande pågående vecka:
 
Babyn, vecka 15:

Babyn växer snabbt. Kroppen växer snabbare än huvudet nu så att babyn får mer riktiga proportioner.Vår lilla baby är nu ca 10-11cm från hjässa till stuss, ca 14-15cm från topp till tå, och väger mellan 80-150g. Babyn är nu alltså ungefär lika stor som en citron eller ett äpple. Babyn samlar på sig kalcium, och i takt med det fotsätter skeletter att hårdna. Babyn kan lyckas få tummen in i munnen, men kan fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Babyns revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den tunna huden. Utvecklingen av lungorna fortsätter och babyn andas nu in små mängder fostervatten, vilket är avgörande för lungornas fortsatta utveckling. Babyn sväljer också en del fostervatten och blir allt bättre på att suga efterhand som kindmusklerna växer. Huden börjar täckas av tunna hårstrån, som kallas lanugohår, som hjälper babyn att reglera sin kroppstemperatur. Hörseln fortsätter att utvecklas och flera av de små benen som finns i mellanörat börjar hårdna. Hjärnans hörselcentrum  har inte bildats än, vilket innebär att babyn inte ännu är medveten om alla ljud den hör. Fostervattnet leder dock ljud, så med tiden kommer babyn att börja uppfatta mammans röst och hjärtslag. Om babyn har anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera mörkt pigment. 

 
Kroppen, vecka 15:
 
I den här veckan börjar det oftast synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Detta beror på att livmodern nu ofta vuxit till sig och ligger ovanför blygdbenet, vilket kan medföra att magen börjar tryckas utåt. En del som har fött barn tidigare tycker sig kunna känna redan nu att babyn rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt. I och med detta trycker inte livmodern lika mycket på urinblåsan, vilket kan göra att många känner att de inte behöver springa på toaletten lika ofta. Det är ävn vanligt med lindrig smärta i ndre regionerna av magen då musklerna och ligamenten runt livmodern töjs ut. Eftersom fostret lagrar kalcium kan mamman under den här perioden bli sugen på mjölk. Man ska därför gärna dricka mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 till 50 procent. Fostervattnet byts ut var tredje timme, det är därför viktigt att dricka mycket vätska. Moderkakan kan i princip vara placerad var som helst i mammans livmoder; på toppen, på sidoväggen, bakväggen, framväggen och ibland nederst i livmodern. Om moderkakan är placerad längst ner kan det ge en del komplikationer, men som regel flyttar sig moderkakan uppåt i takt med att livmodern växer. Det enda sättet att ta reda på var moderkakan ligger är att se det på ultraljudsundersökning. 

Jag, vecka 15:

Nu har magen verkligen börjat växa. Än går den bra att dölja under lösa kläder, men jag börjar ha svårt att få på mig mina vanliga byxor. Att sitta, speciellt på golvet, vilket jag ibland gör på mitt jobb, är rätt så obekvämt. De senaste dagarna har jag även, ursäkta informationen, känt ilningar i underlivet, och idag har jag sedan förmiddagen känt att vänstra skinkan och baklåret varit delvis bortdomnat. Hoppas verkligen det inte är tecken på foglossning, har inte tid eller möjlighet att sjukskriva mig än. Men månne det int ska gå bra.

Just nu känns det som att tiden sniglar sig fram igen. Jag ska till mvc på läkarbesök 23.4 dvs om ca två veckor, och följande ultraljud är 16 maj, så om en dryg månad. Känns som en evighet tills dess!

Inte bloggat på ett tag..

Publicerad 2014-04-06 16:02:24 i Allmänt,

Har haft fullt upp föregående vecka, så har int hunnit uppdatera angående vilken graviditetsvecka jag är i.. Förlåt för detta! Men jag ska skärpa mig imorgon, då ni ska få läsa om den vecka jag är i nu :) 

Fick höra hjärtljuden idag <3

Publicerad 2014-04-01 12:28:00 i Min graviditet,

Var till mödrarådgivningen idag och diskuterade kring min graviditet. Hälsovårdaren verkade mycket glad över att det var tvillingar på kommande, hon har inte haft någon som väntat tvillingar på ett par år nu.
 
vi diskuterade lite ditt och datt, alla värden såg ut att vara bra. Till sist fick jag även lyssna på hjärtljuden, vilket underbart ljud. Två starka hjärtan kunde höras klart och tydligt. Den ena tvillingens hjärtljud låg på ca 160 slag/minut, den andras på ca 165 slag/minut. De var också riktigt livliga och låg ovh vände och vred på sig, så hälsovårdaren fick jaga runt dem längs nedre delen av min mage <3
 
Nästa besök blir 23.4, sedan har vi följande ultraljud 16 maj. Längtar redan!

Om

Min profilbild

Tösen

Jag är en tjej som passerat 25 års ålder (nyligen dock!) och som nu valt att sluta räkna åren. Jag älskar äventyr och försöker ofta vara spontan, inom rimliga gränser. Till mina hobbyn hör matlagning, bakning, fotografering samt träning. Jag grubblar mycket kring min vardag, vad som hänt och vad som kommer att hända, och vill gärna dela mina tankar anonymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela